City pirates zaalvoetbal project

City Pirates – Zaalvoetbal project
In het seizoen 2020 – 2021 startte City Pirates een zaalvoetbal project op.
Een project waarbij we de focus leggen op Nederlandse taaloefenkansen met (zaal)voetbal als middel. Dit is onze kracht en van daaruit vertrekken we steeds.
Bij het Stedelijk Lyceum Offerande werd een partner gevonden die ons een aantal gemotiveerde leerlingen aanbracht.
In augustus startten we de eerste trainingen op, veel jongens waar nieuwsgierig en keken uit naar de rest van het seizoen.
We zagen wekelijks wel wat meer (of soms wat minder) jongeren.
Toen we in oktober te horen kregen dat er indoor niet meer mocht gevoetbald worden, schakelden we snel over naar een alternatief programma voor onze jongens.
Er werd gedurende de maanden oktober – november en december een loopschema ontwikkelt waarbij we ook aan core – stability deden.
Af en toe gaven we ook prikkels mee van andere sporten zoals fietsen, touwspringen,.. om ervoor te zorgen dat we jongens bleven uitdagen in deze bizarre tijden.
Hoe we ondertussen zorgden voor taaloefenkansen voor onze jongeren was het organiseren van een wekelijkse quiz via instagram. Er worden vragen gesteld over thema’s dat onze jongeren zelf aanbrengen en er wordt af en toe een kleine Nederlandstalige vraag aan gekoppeld.
In 2021 zijn we het jaar van start gegaan met het organiseren van twee workshops. Enerzijds het maken van een cv en anderzijds hoe actief zoeken naar een studentenjob.
Daarnaast proberen we onze jongens nu ook actief te ondersteunen in het maken van hun huiswerk.
Meer van dat!
Leander

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!