Europese projecten

City Pirates werkt samen met heel wat Europese partners om projecten op te zetten en kennis te delen.

Heb je ook interesse om deel te nemen?

Schrijf je dan in via volgende form: klik hier

Projecten

Shoot 4 Dreams 2020/2021

 

ICY 2019

 

 

Games4Change

Bij Games4Change sloegen City Pirates en Team Changemakerz de handen in elkaar om jeugdwerkers van België, Nederland, Spanje en Portugal in Antwerpen uit te nodigen om te werken rond de inclusieve werking van sport. Dit project werd ondersteund door Erasmus+.

Bij de training door trainers werden bepaalde workshops en sporten verder ontwikkeld zodat ze op een pedagogisch niveau tot nieuwe inzichten konden leiden. Daarnaast was er ook veel aandacht gevestigd op het concept van Urban Learning Safari. Een werkwijze die de jeugdwerkers makkelijk kunnen vertalen naar hun eigen lokale omgeving. We focusten ons ook op de waarde van de nieuwe communicatietools en hoe die het best kunnen worden gericht op de jongste generaties. Vanzelfsprekend hadden we het ook over de mogelijkheden die Erasmus+ biedt voor jongeren en de jeugdorganisaties waaraan ze verbonden zijn.

De verschillende professionals hebben hun inzichten verder kunnen delen in hun bestaande netwerk. Op die manier hebben we getracht een wezenlijk verschil te maken binnen het jeugdwerk.

Meer info? klik hier

Shoot for Dreams

Onder de noemer Shoot For Dreams beleefden veertien meisjes van City Pirates Ladies in de zomer van 2017 een interculturele week in de Portugese Quarteira (Loulé). Onder coördinatie van Oscar Coppieters en Mohamed Barrie werd het een week vol voetbal, cultuur, ontspanning en ontdekking voor de City Ladies samen met de meisjes van het Duitse Social Minds ev. uit Keulen. Grenzen werden verlegd en talenten werden ontdekt.

Meer info? klik hier

Partners

Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder enkele internationale partners

JINT

Wil je zelf ook een internationaal project op poten zetten? Contacteer dan JINT. JINT stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties en helpt je ook bij het opzetten en financieren van je projecten. Neem een kijkje op jint.be voor meer info!

Op zaterdag 13 oktober organiseert JINT een info event rond internationale projecten. Voor meer info: klik hier