Pirates in the City

Met Pirates in the City graven we dieper in de verhalen van City Pirates. De link tussen het sportieve en het sociale is nooit ver weg. De reeks wordt geschreven in samenwerking met Raf Willems van www.dewitteduivel.com

Lees de verhalen hieronder:

  Mohamed Barrie  (1991), een man met een missie en met visie.
Op zijn twaalfde kwam hij vanuit Sierra Leone in Antwerpen terecht.
Hij ontdekte een stad vol goud, vol talent, maar waar niet iedereen de kans krijgt die talenten te ontplooien.
Als trainer zet hij zich onvoorwaardelijk in voor de ontwikkeling van ons meisjesvoetbal!.
Deel 1

Deel 2

 

  Wie aan de Piraten denkt, denkt aan Linda Rusbach.          Onze ondervoorzitter is altijd aanwezig en staat klaar voor iedereen.
Ze was van dag één betrokken bij City Pirates en bij de uitbouw van ons sociale werking. Onze leading lady levert prachtig werk en doet dit met veel passie.
Haar levensmotto: “elk kind, ongeacht kleur of afkomst, moet bij ons kunnen voetballen”
Deel 1

Deel 2

 

  Gevlucht voor de Joegoslavische oorlog kwam Matej Majstorovic terecht in Nederland. In 2014 bezocht hij Antwerpen en was hij op slag verliefd.

Via City Pirates wil hij jongeren kansen geven!

Deel 1

Deel 2

 

  Op zijn zevende kwam Manu Borges vanuit Brazilië terecht in Antwerpen. Negen jaar later vervoegde hij al onze eerste ploeg.
Naast sport is hij ook fanatiek bezig met muziek. Als FARAO rapt hij over zijn eigen leven.
Deel 1

Deel 2

 

  Chaima Agris was van dag één betrokken bij onze huiswerkbegeleiding. Ze biedt er de spelers de structuur en de begeleiding die ze vaak thuis ontbreken. Als master in de Gender en Diversiteit is ze enorm maatschappelijk betrokken en wenst ze via oa City Pirates haar steentje bij te dragen.
Deel 1

Deel 2

 

  Lees hier het verhaal van Masar Kbyeh. Tien jaar geleden ontvluchtte ze de oorlogssituatie in Irak. Nu leert ze kinderen coderen via het Digitale Helden project!
Deel 1

Deel 2

 

  Voor Frank Valkeneers draait de essentie van het leven om drie zaken: liefde, vriendschap en gezondheid.
De ziekte van Kahler vormde op dat vlak een wake up call. Een call die zich onder meer vertaalde in zijn enorme inzet voor ons sociaal voetbalproject!
Deel 1

Deel 2

 

  Ahmed Sababti is niet alleen speler bij de eerste ploeg en topzaalvoetballer, hij is ook medewerker bij jeugdorganisatie KRAS.
Deel 1

Deel 2

 

  Yves Kabwe, de man van Linkeroever.

Al jaren zet hij zich in als verenigingsmanager van Linkeroever.

Deel 1

Deel 2

 

   Charly Badibanga is één van de bezielers van River Side Studio. Op zijn veertiende trok hij naar de Verenigde Staten. Op zijn vijftiende werd hij veroordeeld tot zes jaar cel. Nu werkt hij als jongeren coach op Linkeroever.
Deel 1

Deel 2