Interview TVJO Patrick Lockefeer

Weinig Piraten die onze TVJO Patrick Lockefeer niet kennen. Hij is aanwezig op al onze locaties en zet de sportieve lijnen uit.

Gloria Berdellima ging hem interviewen:
Het interview lees je hieronder :

Dag Patrick, voor de (weinige) Piraten die je nog niet kennen, stel je zelf even voor:

Ik ben Patrick, en ben sinds 2013 bij City Pirates gestart als TVJO.
Voetbal is altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest. Ik heb vroeger zelf voetbal gespeeld, meer bepaald als centrale verdediger. In mijn jeugd heb ik bij Beerschot gespeeld. Ook Boechout, Tubantia en Olympic Deurne waren mijn clubs. De hoogste reeks die ik haalde was 3de amateurklasse met Tubantia. Ik had graag langer gevoetbald, maar een zware knieoperatie strooide roet in het eten.

Na mijn spelerscarrière ben ik gestart als trainer. Ik ben 12 jaar jeugdtrainer geweest op elite niveau. Mijn clubs als trainer waren onder meer Beerschot, Ekeren en Waasland Beveren.

Heb je ook andere interesses buiten het voetbal?

Ja, ik ben enorm bezig met Formule 1 sport. Dat is mijn tweede hobby.

Wat houdt de functie TVJO in op City Pirates?

TVJO op City Pirates is euh… om het gemakkelijk te zeggen een fulltime job, waarbij je de club leidt op vlak van de jeugdwerking. Een zeer veelzijdige job waarbij je niet kan functioneren zonder betrouwbare collega’s/coaches/coördinatoren. Die betrouwbare mensen, die we hebben bij de club, zijn echt nodig om het verschil te maken.

Bij City Pirates komt daar ook nog eens de diversiteit bij. Ik heb heel veel mensen leren kennen van verschillende nationaliteiten en dat is iets mooi. Je leert nieuwe culturen kennen, en leert van elkaar. Ik heb in de afgelopen 7 jaar de club ook enorm zien groeien. We hebben verschillende locaties en elke locatie heeft zijn eigen accenten. Qua mentaliteit en sfeer heeft elke locatie zijn eigenheid en daardoor is het fijn vertoeven op elke locatie.

Vind je je job leuk op City Pirates?

Ik vind deze job enorm leuk, maar er zijn in de loop van het seizoen wel echt veel stress momenten. Zoals de opstart van de voorbereiding, de opstart van de competitie, maar dat is een uitdaging. Ik hou van die uitdaging.

Is het mogelijk om beleid toe te passen in de praktijk?

Ja dat gaat, maar dat is soms moeilijk, omdat je met heel veel factoren rekening moet houden. Als ik mijn sportief beleid echt wil doorvoeren binnen City Pirates, dan moet alles meezitten. En dat wil zeggen van trainers tot coördinatoren, vrijwilligers, materiaal, accommodatie etc. Iedereen moet dan mee en dat is op een club zoals City Pirates niet even gemakkelijk.

Waarom?

De club is meer dan voetbal, en is zeer groot. We hebben meer dan 60 jeugdploegen, en maar 1 TVJO. Er zijn heel wat verschillende inbrengen, en dan is het niet even gemakkelijk om alles en iedereen op 1 lijn te krijgen. Dat vormt mee de uitdaging.

Wat is uw doel?

Het belangrijkste blijft natuurlijk mijn familie. Ik wil zorgen voor mijn kleinkinderen, en op termijn wil ik ook een andere uitdaging aangaan. Op City Pirates of als dat op City Pirates niet kan dan wil ik terug gaan focussen op Beerschot. Als grote fan, heb ik sinds het begin geen enkele wedstrijd gemist dus het zal Beerschot zijn waar ik mijn dagen ga mee vullen en het volgen van de Formule 1 sport.

Wat was je mooie voetbalmoment hier op City Pirates?

Dat was bij onze eerste ploeg A de eindrondewedstrijd tegen Wetteren, waarbij City Pirates door de 3-2 in de laatste seconde zich verzekerde van de promotie. De ontlading en sfeer vormden toen voor een fantastisch moment. En voor de eerste ploeg B was dat de finalewedstrijd tegen Putte op Jef Mermans. Het deed me enorm plezier om de jongens een eindronde finale te zien spelen. De kers op de taart met de promotie ontbrak misschien, maar ik kijk met veel trotsheid terug op die campagne. En op vlak van jeugd vind ik wat op Linkeroever 2019-2020 gerealiseerd is prachtig. Het plezier/ de voorbereiding bij hun wedstrijden is iets dat ik enorm apprecieer. Yves Kabwe is daar de verantwoordelijke en ik vind het supermooi hoe hij daar met de jongens omgaat. Ze hebben niet allemaal de makkelijkste karakters, maar hoe ze hun wedstrijd voorbereiden, door samen te eten, samen te kijken naar andere jeugdwedstrijden en de tactische voorbereiding, dat geheel zal me altijd bijblijven. Yves Kabwe en Carl De Wilde leveren hier mooi werk!

Hoe voel je jou om hier te zijn?

Ik ben hier graag. Ik ben al meer dan 20 jaar op invalidatie, en soms heb ik het qua gezondheid niet gemakkelijk, maar de club houdt daar rekening mee. Er staan altijd mensen klaar. Ook toen ik in het ziekenhuis lag met Corona, vond ik het hartverwarmend hoe de mensen me steunden.

Bij de meeste clubs ben je een nummer, maar bij City Pirates niet.
Bij City Pirates ben je een mens en wordt met alles rekening gehouden.

Dat vind ik fantastisch van City Pirates.

Zou je het leven zonder voetbal kunnen voorstellen?

Nee! Als je vanaf je tiende op het voetbalveld staat, dan kan je je leven zonder voetbal niet voorstellen. Op een bepaald moment stopt het voor mij actief bezig zijn. Maar ja dan heb ik Beerschot om daarnaartoe te gaan en daarnaar te gaan kijken. Dan ben je nog altijd met voetbal bezig.

Heb je tips voor jonge spelers?

Ja, blijf alstublieft met uw twee voetjes op de grond. En neem altijd advies aan van ervaren mensen en verantwoordelijke mensen.

Bedankt Patrick!

Interview door Gloria Berdellima

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!