Interview Paul Baetens

De man wiens tuin het Jef Mermansstadion is, een echte Piraat die zelf het logo op zijn arm heeft getatoeëerd. Een interview met onze coördinator middenbouw Baetens Paul. Afgenomen door Gloria Berdellima & Anass Azdad. 💙💛

Hi Paul
Kan u uzelf even voorstellen?

Ik ben Paul Baetens, ondertussen 50 jaar geworden. Ik ben coördinator middenbouw bij City Pirates, en naast het voetbal werk ik als havenarbeider.

Heb je zelf ook gevoetbald? Zo ja, waar?

Ja, ik ben op mijn zevende begonnen bij Vlug Vooruit. Het jaar nadien ben ik samen met mijn broer beginnen voetballen bij City Pirates. Ik leefde mij uit op het plein als aanvallende flankspeler. Het was een zeer fijne tijd als voetballer, maar een liesblessure op mijn 17de maakte een einde aan mijn voetbalcarrière.

Heb je ook interesse buiten het voetbal?

Niet echt, ik leef voor het voetbal. Op zich is het Jef Mermansstadion mijn tuin want ik woon naast het stadion. Zelf als ik vrij ben, zit ik op de voetbal.

Wat was je mooiste voetbalmoment hier op City Pirates?

Dat zijn er wel wat veel omdat ik al hier in de jeugd heb gespeeld en zo verder op de club ben gegroeid. IK heb leuken zaken meegemaakt en ik heb hier een paar kampioenschapen meegemaakt van de 1Ste ploeg, maar ook de jeugd en dat zijn dingen die mij bij blijven. De blijdschap van de kinderen als die een prijs krijgen of winnen. Dat vind ik het mooiste.

Zou je een leven zonder voetbal kunnen voorstellen?

Ik denk dat ik in een zwart gat zou vallen. Ik heb dat ondervonden tijdens de zomervakantie of tijdens een winterstop dan begin je naar de trainingen te verlangen. Ik kan me perfect voorstellen dat het voor de jeugd die momenteel niet kan spelen heel moeilijk is.

Wat betekent City Pirates voor u?

City Pirates is een deel van mijn leven. Ik ben hier al lang van voor er sprake was van City Pirates. Ik ben van de periode toen de club nog Olse Merksem noemde. City Pirates heeft ook nu een grote naamsbekendheid.

Wat houdt coördinator in op City Pirates?

Als coördinator werk je met veel mensen samen. Je tracht de trainers te begeleiden op heel wat vlakken: hun takenpakket, hun verwachtingen, trainingen samenstellen… Je bent deel van een team. Je werkt samen met de TVJO, de andere coördinatoren en vrijwilligers. Ook heb je veel contact met ouders en de spelers.
Ik doe deze functie zeer graag.

Zijn er ook soms mindere punten?

De tijden zijn toch wat veranderd met vroeger. Als je vroeger als speler niet bij de kern was, of wat minder mocht spelen, dan zeiden je ouder dat je beter je best moest doen, en dat je jezelf zo kan bewijzen. Nu richten de ouders zich veelal naar de trainer en de coördinator. Als ouder heb je echt de sleutel in handen van je kinderen. Realistische verwachtingen en voetjes op de grond zetten zijn hierbij belangrijk.

Hoe kijken de jeugdspelers naar jou?

Naar mijn gevoel denk ik dat ik een graag gezien persoon ben. Ik probeer altijd mee te denken en mee te helpen. Je hebt altijd wel personen die je moet teleurstellen en daar zal de relatie minder bij zijn. Ik heb daar geen problemen mee. Je probeert altijd in eer en geweten beslissingen te maken.

Wat is uw doel?

Binnen het voetbal is het mijn doel om kinderen een goede opleiding te geven. Ik vind het belangrijk dat elk kind, op eender welk niveau, na school kan voetballen. Via voetbal leer je ook. Je leert over respect, discipline… Ik wil nog veel tijd steken in deze club.

Mijn doel buiten het voetbal is om zolang mogelijk gezond blijven, en nog eens goed op reis te gaan.

Hoe voelt het om hier te zijn?

Ik voel me goed in de club. De club is op zoveel jaar tijd veel veranderd. Nu komen er veel verschillende accenten op de club te zitten. Sociaal wordt er veel gedaan. Ouders hebben andere inzichten om naar het voetbal te komen. De sfeer is veranderd. De club is groter geworden en daardoor moeten we met veel andere zaken rekening houden. De kinderen krijgen meer aangeboden zoals huiswerkklas, projecten, workshops.

We hebben gehoord dat u een tattoo hebt van de embleem van City Pirates? Zou je ons wat meer over willen vertellen?

Ik heb het embleem van City Pirates getatoeëerd op mijn rechterarm. Ik zie City Pirates als een deel van mijn leven! Ik voel me hier ook echt thuis. Ik werd ook gevraagd door anderen clubs, maar ik heb daar geen nood aan. Ik blijf Piraat!

Heb je nog tips voor jonge spelers?

Hoe moeilijk het ook is op de dag van vandaag: zoek een oplossing om buiten te spelen. Ga buiten spelen, kinderen moeten terug leren om plezier te maken, pleintjes voetbal etc.

En doe natuurlijk uw uiterste best te doen in alles wat je doet.

Bedankt Paul

Einde!
Interview door Gloria Berdellima & Anass Azdad

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!