Interview met Ronny Van Kets!

Nog een interview met een clubicoon! Rhonald – Ronny – Van Kets is al 46 jaar lid van de club. Hij is bestuurder, GC en is verantwoordelijk voor infrastructuur. Dag en nacht staat hij klaar voor de club! Twee van zijn kleinzonen zijn ook speler bij ons.

Dringend tijd voor een interview:

“Ik ben Van Kets Rhonald. Ik ben aangesloten bij de club sinds 1974, dus ik loop al 46 jaar rond op de club. Ik heb al verschillende functies gehad, waaronder de laatste 20 jaar als lid van de raad van bestuur en als gerechtigd correspondent voor de voetbalbond. Ik ben ook verantwoordelijk voor de infrastructuur.”

Heeft u vroeger ook zelf gevoetbald?

“Ik heb zelf 30 jaar gevoetbald op alle mogelijke posities en bij verschillende clubs o.a. in 2de nationaal bij Crossing Schaarbeek.”Hoe bent u gestart bij City Pirates?“Ik ben in eerste instantie beland bij het toenmalige Merksem Sporting Club, omdat ik toen mijn vrouw hier naar toe gevolgd ben naar Merksem, want oorspronkelijk kom ik uit Brussel.”

Ziet u veel verandering sinds dat u hier bent aangekomen in 1974? Welke?

“Ik zie enorm veel verandering sinds de huidige voorzitter Michel Pradolini onze voorzitter is geworden. We hebben heel veel samengewerkt, heel veel zaken veranderd, o.a. een aantal accommodaties verbeterd en ook de hele structuur is helemaal veranderd op 15 jaar tijd. Onder aanvoering van onze huidige voorzitter.”

Wat voor taken heeft u hier als vrijwilliger?

Ik ben eerst en vooral begonnen met het opmaken van het magazine van de club, ‘Sport Echo’ noemde het toen. Dat was nog voor de opkomst van alles wat dat nu met internet te maken heeft. Het was dus echt een fysiek boekje met advertenties en nieuwtjes van de club. Met dat ben ik dus begonnen en uiteindelijk doorgegroeid naar de administratie van het secretariaat en de boekhouding en financiën gedaan. Daarna ben ik lid van de raad van bestuur geworden. Op dit moment combineer ik de raad van bestuur met gerechtelijk correspondent naar de voetbalbond toe en ook nog de standhouder van de infrastructuur, alle bouwwerken passeren langs mij.”

Wat betekent City Pirates voor u?

“Als je 46 jaar bij een club blijft en nog altijd met heel veel plezier werkt en er heel veel tijd in steekt, dan is het voor mij eigenlijk een dagelijkse bezigheid. Ik ga het geen beroep noemen maar het is wel een zeer actieve bezigheid. Soms van ’s morgens tot ’s avonds, en in het weekend.”

Wat wilt u bereiken binnen City Pirates?

“Ik wil zoveel mogelijk de club helpen en zoveel mogelijk zaken realiseren zolang ik het fysiek nog kan. Ik doe het nu al 46 jaar, dus waarom zou ik het niet volhouden als het fysiek nog mogelijk is.”

Zou u het vrijwilligerswerk bij City Pirates aan anderen aanraden en waarom?

“Ja, absoluut. Als je ziet wat we allemaal gerealiseerd hebben in de laatste 15 jaar. City Pirates is 1 grote club van heel veel vrienden, en ook een club waar je als vrijwilliger wel wat mogelijkheden hebt omdat wij een zeer grote club zijn, zijn er ook veel mogelijkheden. We hebben vrijwilligers nodig, hoe meer hoe liever.”

Wat is het mooiste herinnering dat u bij City Pirates heeft beleefd?

“Het mooiste moment dat ik in de laatste jaren beleefd heb, is het feit dat we in het seizoen 2011 – 2012 terug gepromoveerd zijn van de provinciale afdeling naar de nationale afdeling, dat is een van de hoogtepunten. We hebben toen met 4-1 in de heenmatch gewonnen en 2-0 in de terugwedstrijd gewonnen tegen Gooreind.”

Hoe ziet u uw toekomst bij City Pirates?

Zolang mogelijk ten dienste van de club blijven en hopen dat we gezond blijven, want dat is vooral belangrijk.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laatste Nieuwtjes

Volgende Wedstrijd

Speeldag 30

Speeldag 30

Speeldag 30

CITY PIRATES VS SC EENDRACHT AALST Zondag 1 Mei om 15:00u te JEF MERMANSSTADION

 

Hou dit in de gaten

Op zaterdag 26 maart is het eindelijk zover: de Piratenparade 2022. Na uitstel wegens Corona …

En we zijn live! FC United City Pirates, de zesdelige reeks over City Pirates, staat …

Zaterdagavond werd onze U21 gewestelijke speler Redouan slachtoffer van zinloos geweld. We hopen dat hij …

Met een 1-5 nederlaag tegen Eendracht Aalst zit het seizoen van onze eerste ploeg erop. …

Klassement eerste ploeg

#PloegMPTN
1Hoogstraten VV2354
2K Lyra-Lierse Berlaar2347
3S.C. Eendracht Aalst2342
4BELISIA BILZEN SV A2341
5R. Cappellen F.C.2337
6K. BOCHOLTER V.V. A2336
7K Londerzeel SK A2334
8SC City Pirates Antwerpen A2331
9K Diegem Sport2329
10KSK TONGEREN A2327
11K. BERCHEM SPORT 2004 A2326
12SP. HASSELT A2325
13RC HADES KIEWIT HASSELT A2324
14S.K. PEPINGEN-HALLE A2320
15K Olympia SC Wijgmaal A2320
16K.V.C. Houtvenne2315

onze partners