City Pirates trekt duurzaam de kaart van de jeugd!

City Pirates trekt de kaart van de jeugd op duurzame manier

Met de transfers van Ibou, Zinho en Jimmy trekt City Pirates 3 ervaren versterkingen aan. Wil dit zeggen dat we niet meer de kaart van de jeugd trekken? Allerminst! We blijven dit doen, maar op een duurzame manier. Door te investeren in onze jeugdopleiding en stap per stap jongeren te brengen. Die jongeren moeten er klaar voor zijn. Niemand wint bij stappen over te slaan.

Als we momenteel naar onze A-kern kijken, zien we met Manu Borges (vanaf U14), Boro Misovic (vanaf U16), Kromah Bangali (vanaf U17), Kenneth Ugoh (vanaf U17) en Yassine Sefiani (vanaf U17) 5 jeugdspelers die vast bij de A-kern behoren. Bij onze keepers zien we nog Jens Verheyen (vanaf U6) en Zeno Engelborghs (vanaf U13) strijden om hun plaats als derde keeper. Daarnaast krijgen ook Levi Ryckaert en Musa Kamara hun kans deze voorbereiding om samen te trainen met de A-kern. Onze nationale reserven en eerste ploeg trainen ook elke maandag samen.

De doorstroming die we wensen te zien, trekken we ook door na het eerste elftal. Zo is kapitein Joy Van Den Bogerd (sinds zijn 18de bij de club) ook trainer van onze U16 IP, en traint Dani Wilms de U14 IP. Clubicoon Yorgo Van Hove (14de seizoen bij de club) zal ook de trainersopleiding volgen, en op termijn mee opgenomen worden in de trainersgilde.

Daarnaast investeren we vooral in onze jeugdopleiding. Zo vormt onze U19 IP onze talentengroep, waarbij ook spelers van U16 en U17 reeds zijn doorgeschoven. Hierbij zitten ook 5 jeugdspelers die reeds van 2015 tot zelfs 2008 bij de club zijn. Zij worden getraind door City legende Stefan Delalieux, en ook fysiek begeleid. Onze beloften worden getraind door trainer Dennis Baino (ervaring bij Club Brugge). Beide ploegen worden nog verder begeleid door Micky Wuyts. Aan kennis en expertise dus geen gebrek.

Op die manier wilt City Pirates de kaart van de jeugd trekken. Op een gezonde en duurzame manier. We hopen op die manier steeds meer jeugdpiraten in ons eerste elftal te zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!