Interview met Auwenie

Een nieuwe week, tijd voor een nieuw interview. Vandaag stellen we Auwenie voor. Trainer bij onze meisjeswerking.

Hi Auwenie

Wat doet je op de club en hoelang ben je al op Luchtbal?

Ik ben nog maar sinds dit seizoen trainer bij de U16 meisjes op Luchtbal. Vrienden van me zeiden dat City Pirates opzoek was naar trainers. Zo ben ik hier terecht gekomen. Het vrijwilligerswerk sprak me aan omwille van het project dat City Pirates vormt en omdat ze een persoonlijke aanpak hanteren naar de spelers toe.

Ik had wel een voorkeur om een meisjesploeg te trainen omdat dit meer buiten mijn comfort zone ligt. Ik wou mezelf uitdagen.

Waarom vind je City Pirates belangrijk?

Bij City Pirates begrijpen ze de mensen die het moeilijker hebben in de maatschappij. Zij richten zich op deze mensen en proberen hen zoveel mogelijk te helpen waar ze kunnen. Als er toen ik jong was in mijn omgeving een club zou geweest zijn zoals City Pirates, zou ik er zeker bij gespeeld willen hebben. Ikzelf ben opgegroeid in Nederland in een moeilijke omgeving en heb ook armoede en racisme gekend. Nu soms nog, ook in het voetbal; van de scheidsrechters of van leden van de tegenstander. Maar nu ik ouder ben, weet ik hoe ik daar mee moet omgaan. Ik zou me als kind zeker thuis gevoeld hebben bij City Pirates.

Welke raad zou je je jongere zelf geven?

Om meer mijn hart te volgen en iets sneller “nee” durven te zeggen., en vooral ook niet de verkeerde mensen in mijn leven toe te laten. Nu dat ik ouder ben, merk ik dat dit mij enorm heeft geholpen. Sinds dien ben ik ook veel gelukkiger.

Wat betekent de club voor jou?

Eigenlijk is het mijn tweede thuis geworden, echt mijn nieuwe thuisbasis. Voor de speelsters ben ik eerder een grote broer die hen begrijpt dan hun coach. Ik heb hier echt een groot familiegevoel.

Zou je het vrijwilligerswerk aanraden?

Ja, zeker! Je leert niet alleen iets nieuws, maar je kan ook echt groeien als persoon.

Hoe zie je je toekomst bij City Pirates?

Ik zou graag nog meer impact hebben op sportief vlak, misschien wel als sportcoördinator bij de dames, om de speelsters naar een hoger niveau brengen. Zij zeggen zelf dat ze veranderd zijn sinds mijn komst. Ik ben blij met de impact die ik al heb, maar ik zou die graag nog willen vergroten. Maar eerst wil ik de komende seizoenen mijn naam bevestigen als coach.

Hoe zie je de toekomst van City Pirates?

Sportief gaan ze echt nog wel groeien, er is super veel interesse. Op sociaal vlak zie je dat ze veel impact hebben op de jongeren van Antwerpen. Het feit dat er op elke site een sociaal werker is, helpt ook heel veel. De club biedt kansen aan iedereen om te groeien.

Hoe zie je de toekomst van het vrouwenvoetbal?

Het vrouwenvoetbal is enorm aan het groeien, niet alleen in België maar over de hele wereld. Tijdens het laatste WK zag je al grote veranderingen, de stadions zaten bijna altijd vol. Ik denk dat het vrouwenvoetbal binnen 5 jaar wel echt aan de top gaat staan.

Bedankt voor dit interview!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!