Interview met Anouar

Tijd om terug de spotlight op een vrijwilliger te plaatsen. Vandaag een interview met Anouar!

Van wie wens je graag een interview te lezen? Reageer het hieronder 😉

Stel jezelf even kort voor:

Ik ben Anouar en ben sinds vorig seizoen jeugdtrainer van de provinciale u9 en de interprovinciale u10 van City Pirates.

Hoe ben je begonnen met voetbal? Wat was je eerste herinnering aan het spelen van voetbal en het coachen?

Het is begonnen door het WK 2006. Dit was de eerste voetbalcompetitie die ik zag op tv. Daarna ben ik beginnen voetballen in clubverband.

Mijn eerste herinnering bij het coachen is de twijfel dat ik me afvroeg wat ik precies moest doen. Maar Ik kreeg wel meteen een positief gevoel doordat de kinderen naar me opkeken. Het was moeilijk maar wel heel tof. Het was ook heel leuk voor mij dat ik nog steeds iets kon doen met voetbal, ook al heb ik hartfalen. Want ik hou van voetbal en op deze manier kon ik mijn passie blijven uitoefenen.

Is er een coach geweest die je heeft doen inzien dat je coach wou worden?

Op Ternesse was er een man, Michael Janssens. Hij ondersteunde mij heel goed en stak veel tijd in mij zodat ik ook verder kon groeien als trainer. Hij trok mij volledig mee in de groep en liet mij thuis voelen op de club.

Als je niet op de club bent, waar hou je je dan nog het liefste mee bezig?

Voetbal.

Waar ik ook ben, ik praat over of denk aan voetbal, ik ga slapen met voetbal en sta op met voetbal.

Wat maakt jou gelukkig?

Voetbal, ik hou van wedstrijden en toernooien.

Verder vind ik het fantastisch om te reizen.

Wat vond je van de documentaire FC United City Pirates?

Het was superleuk om te zien, maar Ik had een dubbel gevoel. Voor mij was het nog geen 10% van de City Pirates. Er is nog veel meer binnen City Pirates dat getoond kon worden, de club heeft een enorme werking op heel wat vlakken.

Hoe zie je het sociaal project rond City Pirates groeien en wat vind je hier opmerkelijk aan?

Ik vind het echt goed, omdat kinderen dat nodig hebben. City Pirates is nodig in een stad zoals Antwerpen. Het is één van de enige zaken waar kinderen/jongeren thuis kunnen zijn als ze uit een minder goede thuis komen. Dit geldt voor alle jeugdorganisaties in Antwerpen. Het is gewoon heel belangrijk. Een goede uitlaatklep voor vele kids is gewoon nodig.

Wat is volgens jouw de kracht van City Pirates?

Mensen die gepassioneerd zijn. Ze zijn zo goed als 24 uur 7/7 beschikbaar voor de leden en staff van City Pirates en zelfs mensen daarbuiten.

Wat is jouw vrijwilligerstaak binnen City Pirates?

Ik ben zelf coach, maar probeer ook mijn steentje bij te dragen om bijvoorbeeld kledijpakketten te maken, te helpen bij toernooien, of op wedstrijddagen in te staan voor de veiligheid of aan de inkom wat hulp te bieden.

Wat is jouw favoriete club?

Dat is Real Madrid omdat ik van Algerijnse afkomst ben. Zinedine Zidane is ook van Algerijnse afkomst en hij speelde toen ik jong was bij Real Madrid. Sindsdien ben ik deze ploeg beginnen volgen tot op de dag van vandaag. Zidane is ook opgegroeid in een nabijgelegen dorp waar ik vandaan kom. Later is hij nog teruggekeerd als trainer bij Real, wat ik ook heel leuk vond.

Wie is/zijn jouw favoriete spelers?

Cristiano Ronaldo.

Wat is jouw lievelingseten?

Pasta kan ik elke dag eten, maakt niet uit op welke manier. Je kan er niet veel verkeerd mee doen. Een steak kan ik ook appreciëren, in het specifiek een entrecôte. Als ik uit eten ga, kun je me vinden in een grill restaurant.

Wat is jouw droom?

Werken voor de Algerijnse voetbalbond. Zowel als scout, trainer of iets met de jeugd. Moest ik dat ooit kunnen realiseren, zou ik nooit nog iets anders willen doen. Ik volg dat ook op de voet wat daar allemaal gebeurt.

Wat is/zijn uw Favoriete film?

Goodfellas. Ik kijk deze film minstens één keer per maand. Dit is voor mij de allerbeste film ooit gemaakt.

Naar waar zou jouw droomreis zijn?

Tokio, omdat dat een heel andere cultuur is en ik deze cultuur eens gezien wil hebben.

Wat is jouw mooiste moment bij City Pirates?

Voor mij persoonlijk dat ik veel mensen heb leren kennen bij de club en hier veel contacten kan leggen voor en na de trainingen. De vreugde die hier hangt is voor mij heel belangrijk. Ik vind het ook fantastisch dat ik drie vrienden van een andere club naar hier heb kunnen brengen en dat we volgend jaar alle 4 hier training zullen geven.

Wat is jouw levensmoto/quote?

Gewoon lachen en leef van dag tot dag.

Hoelang ben je al op deze site?

Sinds het seizoen 2021-2022

Hoe heb je de club zien evolueren?

Ik heb het sportief van dichtbij zien evolueren. De trainers worden beter, de begeleiders worden beter. Ik denk dat veel ploegen hier jaloers op kunnen zijn op wat wij hebben van kwalitatieve trainers en mensen die hier werken. Het extra sportieve gaat zeker ook de goede kant op.

Hoe zie je je eigen toekomst?

Ik zie mijn toekomst echt hier. Ik wil me engageren voor de club en hoop dat ik hier nog een tijdje mag blijven trainen. Als ik mag dromen zou ik graag nog de overstap maken naar Club Next, maar als dit niet gebeurt blijf ik met alle plezier hier bij City Pirates.

Zou je vrijwilligerswerk aanraden?

Absoluut, als je er zelf interesse in hebt en als je van voetbal houdt dan is dit de plaats waar je moet zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!