Interview met Yorgo Van Hove ter ere van zijn 300ste wedstrijd voor City Pirates

Hoe ben je begonnen met voetbal? Wat was je eerste herinnering aan het spelen van voetbal?

Eerste herinnering, vaderskant was ook voetballer en zo de microbe te pakken gekregen en als duiveltje begonnen bij Olympic Deurne op mijn 5 jaar. Daarna heb ik nog bij Antwerp gespeeld tot de reserven. Daarna Schoten en Borgerhout, Belgica Edegem en als laatste City Pirates.

Wat is uw rol binnen de ploeg?

Leidinggevend zijn en de jonge gasten mee krijgen in het verhaal. Ik probeer ze te begeleiden.

Hoe voel je jezelf binnen de club en binnen de ploeg?

Heel goed, anders zou ik hier zeker niet zo lang zitten. Ik ben de oudste en voel me gerespecteerd dus voel me hier echt goed.

Wat maakt voor jou City Pirates zo speciaal? Waarom ben je nooit echt vertrokken en loyaal gebleven aan de club?

Omdat het altijd een familiale club is geweest en nog altijd is. Mijn vorige clubs waren ook allemaal familiale ploegen en dat sprak mij altijd aan. Ik ben zelf van het stad, van het eilandje en dus ook echt een stadsmens. Dit is ook een stadsploeg en voel me hier ook echt gewoon thuis.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd? Heb je bepaalde rituelen?

Niet bepaald, als ik niet moet werken dan ga ik met de twee honden wandelen. Dat brengt me tot rust. Daarnaast ook nog wat met de kindjes bezig zijn en wat rusten.

Hoe ga je om met blessuren en hoe probeer je ze te voorkomen?

Ik heb het geluk dat ik bijna nooit geblesseerd ben geweest. Buiten enkele kleine blessures, hopelijk blijft dit ook.

Is er een coach geweest die je heeft veranderd als voetballer?

De eerste trainer bij Antwerp, Louis Lambert, Tom Schipper en Yves Van Herck. Naar Louis Lambert keek ik als kind echt op. Tom Schipper was tactisch heel sterk en heeft mij omgetoverd naar een verdediger en heeft me de kneepjes van het vak bijgeleerd van hoe een betere verdediger te worden. Yves van Herck was op het menselijke gebied heel sterk. Hij kon een groep echt kneden.

Wat is jouw les voor de jeugdspelers die later graag bij de eerste ploeg willen spelen?

Zo veel mogelijk respect hebben voor trainers en oudere ploegmaten. Aanvaard wat ze zeggen ookal is dit soms niet makkelijk. Daarnaast geduldig zijn en niet teveel willen of te snel.

Wat was het hoogtepunt van je loopbaan als voetballer?

Al de promoties die ik heb meegemaakt. Bij zowel vorige als deze ploeg. Degene die eruit stak was de promotie tijdens mijn eerste seizoen hier. Dat was een hele leuke groep ook.

Wat zou je anders gedaan hebben moest je terug een jongen zijn van 18 jaar?

Er misschien een beetje meer voor leven. Ik denk wel dat ik er alles heb uitgehaald, dus daar ben ik zeker tevreden over.

Je bent een leidersfiguur binnen de kleedkamer, wat is voor jou een gouden tip om uit te blinken als leider in een kleedkamer?

Je hebt dat of je hebt dat niet. Ik denk dat je dat niet kan worden. Je moet respect afdwingen van je ploegmaten.

Wie is de grappigste persoon binnen het team en waarom?

Willems en Jolan. Al kan iedereen wel onnozel doen en zichzelf zijn binnen de kleedkamer.

Als je niet aan het voetballen bent of aan het werk bent, waar hou je je dan nog het liefste mee bezig?

Thuis zijn met de kinderen en de honden. Met vrienden op stap gaan doe ik ook wel regelmatig.

Wat maakt je gelukkig?

Mijn kinderen en voetbal.

Wat is je lievelingsploeg?

Antwerp

Wie is je lievelingsspeler?

Paul Gascoigne Gazza

Als je alles kon wensen wat zou het dan zijn?

Mijn beste vriend gaan bezoeken in Australië of Antwerp kampioen.

1 gedachte over “Interview met Yorgo Van Hove ter ere van zijn 300ste wedstrijd voor City Pirates”

  1. Danny Aerts

    Hey Yorgo, Proficiat met je jubileum. Een fantastische prestatie die nog meer kleur krijgt omdat ze verwezenlijkt werd in het post-Bosman-tijdperk. Nog veel wedstrijden en plezier in ‘t spelletje gewenst en ik duim dat je gespaard blijft van kwetsuren. Tot binnenkort op den 110 🙂 Danny Aerts

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!