Paasstage voor OKAN-jongeren

Tijdens de paasvakantie organiseerden we stages voor OKAN-jongeren. In totaal deden er maar liefst 90 jongeren mee aan deze stageweek.

We hebben samen gebowld, een pretpark bezocht en spelletjes gespeeld. Het was geweldig om te zien hoeveel plezier iedereen had en hoe we nieuwe vriendschappen hebben kunnen sluiten.

Bedankt aan iedereen die heeft geholpen bij het organiseren van deze paasstages en aan alle jongeren die hebben deelgenomen! Jullie hebben er samen voor gezorgd dat dit een onvergetelijke paasvakantie was!

Tijdens de paasvakantie organiseerde we op City Pirates Linkeroever een paaskamp voor de OKAN jongeren. Hiervoor contacteerden we tal van scholen, maakte we flyers alsook deden we aan mondelinge reclame. De opkomst was bijgevolg ook een zeer groot succes.

De eerste week was het op maandag een beetje hectisch gezien de opkomst. Aanvankelijk hadden we ruw geschat dat er een 55-60 tal jongeren zouden komen opdagen. De eerste dag van het kamp kwamen er echter 90 jongens en meisjes naar de site op Linkeroever. Hierdoor moesten we kort overleggen hoe we dit praktisch zouden opvangen. Aanvankelijk waren we van plan om te werken in drie groepen ingedeeld op leeftijd. Hier hebben we 6 groepen van gemaakt aangezien we beschikte over voldoende begeleiders en vrijwilligers. Op deze manier was het praktisch beter werkbaar en ook voor de jongeren zelf was dit een stuk minder hectisch. Opvallend was dat er dit kamp ook zeer veel meisjes naar onze werking kwamen wat voor ons ook deels een verrassing was. Hiervoor hebben we aparte groepen gemaakt, ze deden bijgevolg ook aangepaste activiteiten.

De eerste week deden we voornamelijk buitenactiviteiten, denk hierbij aan voetbal baseball, basketbal. Dit omdat de jongeren deze activiteiten zelf het leukste vinden maar ook omdat het tijdens de eerste week steeds zeer goed weer was om buiten te spelen. We deden daarnaast ook een zoektocht doorheen de wijk Linkeroever, bedoeling hierbij was dat ze enkele bekende plekken op Linkeroever zochten via een kaart die we hen meegaven. Aan deze plaatsen moesten ze dan foto’s nemen en achteraf aan ons tonen. Zo leerde ze de wijk beter kennen en onderweg konden ze met elkaar in dialoog gaan wat ook de onderlinge sfeer ten goede kwam. Andere groepen gingen dan weer op wandeling doorheen Antwerpen met een aansluiten bezoek aan het diamant museum Diva, ook dit vond iedereen zeer leuk om te doen. In week een ging de meisjesgroep ook een dag naar de cinema achteraf deden ze een taaloefening over de inhoud van de film, zo reflecteerde ze en werkten ze rond de Nederlandse taal.

In week twee varieerde we wat meer in de activiteiten, we deden zowel binnen als buiten tal van dingen. De jongens hebben in week twee deelgenomen aan een boks workshop waarbij ze werkten aan de basistechnieken van het kickboksen en daarnaast werkten ze bij deze workshop ook aan taalkansen. Zo deden ze doorheen de training reactie oefeningen met kleuren, op deze speelse manier was dit ook zeker een leuk gegeven. Daarnaast hadden we een variant van capture the flag georganiseerd in het aangrenzend bos op Linkeroever. We verdeelde de groep hiervoor in twee groepen, inhoudelijk moesten ze de vlag van het ander kamp veroveren, als ze onderweg getikt werden door iemand van de andere groep volgde er een taal oefenkans over een voorwerp dat ze aan het begin van het spel hadden gekozen.

In week twee gingen ook alle groepen langs op de bowling van Linkeroever, deze activiteit voorzien we in al onze kampen aangezien we merken dat de jongeren dit steeds zeer leuk vinden. De meisjes hebben in week twee nog een muziek workshop gedaan in de Riverside studio grenzend aan de site. De jongens gingen op hun beurt padellen.

Om de twee weken op een leuke manier af te sluiten gingen we de laatste twee dagen met alle groepen op uitstap naar Walibi. Beide dagen gingen er een 50 tal jongens en meisjes mee, voor de uitstap namen we de trein wat ook zeer goed meeviel.

Achteraf kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde twee weken vol taal, leer en spelplezier, waarbij we konden rekenen op een zeer talrijke opkomst.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!