Interview Amin Senmar!

Vandaag stellen we Amin Senmar aan jullie voor! Een echte Piraat die al van bij de start op Luchtbal erbij is

Ik ben Amin, 18 jaar en ik woon in Ekeren. Ik heb 2 zusjes van 14 en 8 jaar. Mijn hobby’s zijn voetbal, muziek luisteren en sporten in het algemeen. Ik zit in het zesde TSO handel, en ik ben de trainer van de U11 op Luchtbal.

Hoelang ben je al op Luchtbal?

Vanaf mijn 9 jaar. Mijn ouders hadden me eerst ingeschreven voor boksen. Ik heb dit maar 2 keer gedaan, maar vond het niet leuk om slaag te krijgen, dus schreven ze me in om te voetballen bij City Pirates Luchtbal. Er was toen enkel recreatief aanbod omdat de club hier net was begonnen.

In het begin was Luchtbal zeer klein, niet veel ploegen, 3-4 trainers. Je zag dat het in opbouw was. Er zijn nog enkele spelers en vrijwilligers van in het begin zoals Anass en Soufian. Ik vond dat zeer leuk om te voetballen. Ik bloeide er ook door open. In het begin praatte ik niet veel, maar naar gelang de tijd begon ik meer en meer sociaal te worden. Oscar was toen hier de verantwoordelijke. Hij was iemand zoals ons. In de manier van praten en gedrag deed hij zoals ons, dus dat schiep snel een band.

Hoe heb je de club zien evolueren?

Stap per stap zien groeien. Er kwamen meer ploegen en er kwam ook een meisjeswerking bij. De club werd ook serieuzer genomen. In het begin was City Pirates Luchtbal niet bekend, nu spelen we mee. Er zijn veel stappen gemaakt. Ook met de nieuwe kantine, en het kunstgrasveld. Het niveau is ook gestegen.

Wat vind je van het meisjesvoetbal?

Ik vind het leuk dat er meisjesvoetbal is, want niet alleen jongens spelen voetbal. Ik hoop dat ze verder groeien ook. Dat er meer ploegen komen. Mijn zusje kan hier misschien ook voetballen later.

Hoe ben je vrijwilliger geworden?

Ik hielp als scheidsrechter, en was veel aanwezig op de club. Billy heeft me op een bepaald moment gevraagd om de recreatieve kinderen te trainen. Ik was toen 15 jaar. Het trainerschap was zeer nieuw voor me. Er waren 20 kindjes en in het begin was dit echt wel wennen: oefeningen leren, coachen leren. Het seizoen erna ben ik trainer van de U8 geworden. In het begin was het leuk, maar ik zag ook de moeilijkheden. Kleine kinderen hebben bepaalde vorm van coaching nodig en dat is niet altijd evident. Ze zijn ook nieuw in het voetbal en moeten alles nog leren. Ik heb zoveel mogelijk proberen doen, oefeningen geprobeerd, de C-cursus gevolgd en zo gegroeid als trainer. Na 2 jaar U8 heb ik de overstap gemaakt naar U11. U11 vind ik leuker om te doen omdat ze al wat verder staan, maar er zijn tegelijk ook nog heel wat stappen te zetten. Soms is het ook hoofdpijn, maar dat hoort erbij. Als je geen hoofdpijn krijgt, betekent het dat je te weinig met je job bezig bent 😉

Wat betekent Luchtbal voor u?

Luchtbal is een kans om nieuwe zaken te leren. Het is de enige plaats die me veel nieuwe zaken liet doen. Ik kreeg hier de kans om te proeven van scheidsrechter te zijn, trainer enz. Ik heb hier veel vrienden gemaakt, niet alleen op vlak van spelers, maar ook in de omkadering. Het voelt als een thuis, de warmte is aanwezig.

Als mensen mij kansen geven, dan wil ik ook teruggeven. Daarom ben ik ook vrijwilliger. Ik vind het fijn om terug te geven aan City Pirates Luchtbal. Ik werk hard om de mensen wie ik geef, ben een loyaal persoon

De club heeft me doen openbloeien, nieuwe culturen leren kennen, laten groeien als speler, kans gegeven om mezelf te uiten, ook geholpen op vlak van andere zaken buiten het voetbal zoals studentenwerk krijgen, vrijwilligerswerk.

Ik had een studentenjob nodig, Egbert heeft me geholpen om CV te maken en mij in contact gebracht met werkgevers. Ik heb werk gevonden bij OKAY en nu werk ik daar nog steeds. Het is een andere ervaring: het is echt werk, dus het voelt anders dan vrijwilligerswerk of training geven. Nieuwe ervaring, wat echt goed doet.

Hoe wil je graag City Pirates Luchtbal zien evolueren?

Ik wil verdere groei zien. Nog meer jongens en meisjes uit de buurt laten voetballen. Hoe meer plaats we kunnen bieden hoe beter. Je weet nooit wie er allemaal is. Er kunnen nog spelers zijn die kunnen uitgroeien tot vrijwilliger.

Hoe zie je je eigen toekomst?

Ik ben nog aan het twijfelen of ik wil verder studeren, of wil beginnen werken, maar ik wil het wel sowieso combineren met hier te voetballen en vrijwilliger te zijn.

Zou je vrijwilligerswerk aanraden?

Zeker! Het helpt je in elk aspect van het leven. Je leert jezelf beter kennen, je netwerk breidt uit, en je apprecieert ook meer de mensen die vrijwilligerswerk doen. Je ziet dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. Soms is echt werk makkelijker dan vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk heeft in mijn ogen ook meer waarde dan echt werk, ook al is de vergoeding net lager. Het is moeilijker, maar het resultaat is het absoluut waard.

Als je niet in jezelf gelooft, wie dan wel? Vanwaar deze quote?

Zelfvertrouwen is zeer belangrijk. Zonder zelfvertrouwen kan je weinig doen. Ook al is het voor mezelf soms ook een uitdaging. Soms door zaken die gebeuren op of naast het veld, is het soms moeilijk om altijd positief te zijn. Ook omdat ik de lat hoog leg voor mezelf. Ik ben perfectionistisch en vind dat ik altijd iets aan 100% moet doen, want waarom zou ik het anders doen.

Wij geloven alvast 100% in jou Amin! Bedankt voor alles

Ik zou nog willen toevoegen dat ik hoop dat de WK finale Argentinië – Portugal wordt, of als het niet Portugal is, Marokko.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!