Nationale reserven boeken thuiswinst!

Nationale reserven : Thuiswinst !!

Na onze meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen Cappellen , die helaas in de slotminuten verloren ging , hoopten we op meer tegen LyraLierse . Twee jonge beloftenelftallen , die vrank en vrij voor de zege gingen . Dat was alvast de intentie . We grijpen in de aanvangsminuten de bezoekers bij de keel maar echt groot gevaar voor het bezoekende doel is er nog niet bij . Naarmate de eerste helft vordert komt ook de jeugd van Lyra ondere stoom . Zeno zorgt ervoor dat ze niet op voorsprong komen . Spannend is het wel maar een schoonheidsprijs verdient de eerste helft niet . Als we bijna gaan rusten gaat Mohamed zijn kans op de rand van de zestien en we staan zowaar op voorsprong . 1 – 0 . Lyra zorgt ei zo na voor de gelijkmaker maar Zeno gaat goed plat .

De jongens van Lyra krijgen tijdens de rust een donderspeech van jewelste over zich heen . Zorgt dat voor extra motivatie bij de bezoekers ? De tweede helft golft het spelbeeld heen en weer maar echt mooi voetbal krijgen we niet te zien , wel heel veel inzet . Halverwege de tweede helft gaat Mathias van ver zijn kans , de paal staat helaas in de weg . Lyra gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar die komt er niet in de reguliere speeltijd . Ook niet in blessuretijd , die wel erg lang duurt . In de allerlaatste seconden missen de bezoekers nog een knoert van een kans zodat de drie punten in Merksem blijven . Nu vrijdag spelen we weer een thuiswedstrijd tegen Betekom .

City Pirates : Zeno Engelborghs , Tibo Aerts (63′ Jay Van Der Jonckheyd), Levi Ryckaert (46′ Mehmet Erdogan), Amin Charif , Musa Kamara ,Nathan Piedfort , Jorn De Coster , Marouane Ajouaou (46 ‘ Badr Mehdi), Fathi Mokhtari , Mathias Keuppens , Mohamed Bouyonassen