Nationale reserven pakken 1 op 6

Nationale reserven : Slechts 1 op 6 !!

Twee wedstrijden op één week . Maandag begonnen we eraan op Diest , de hekkensluiter in onze reeks . Elf spelers melden zich op het afgesproken uur , daar moesten we het mee doen . Vanaf het wedstrijdbegin is het duidelijk dat we over meer technische en tactische bagage beschikken . Als we dat nu nog kunnen omzetten in doelpunten zit het helemaal goed . Diest zet daar veel enthousiasme tegenover . We slagen er echter in om uitgespeelde kansen vakkundig de nek om te wringen , zo duurt het tot enkele minuten voor de rust voor we er eentje kunnen binnen prikken . 0 – 1. Tijdens de tweede helft wordt het enthousiasme van de thuisploeg groter en sommigen van onze spelers beginnen hun eigen tactiek en opstelling te bedenken . Zeno staat enkele keren op de juiste plaats maar in de 78ste minuut moet hij zich toch gewonnen geven . 1 – 1. Tevens de einduitslag .

Vrijdag waren we dan gastheer voor Cappellen , in de heenwedstrijd hadden we daar kansloos verloren . Dat moest nu anders , we krijgen een wedstrijd te zien waar in beide ploegen aan mekaar gewaagd zijn en die ook kansen afdwingen maar ze voorlopig niet afmaken . De doelmannen en voor ons ook het doelhout staan in de weg. Toch als we eerlijk zijn was Cappellen , de betere ploeg in de eerste helft . De tweede helft kondigt zich veel belovend aan voor ons , Yassine gaat zijn kans maar weer staat de doelpaal in de weg . De tweede helft wordt ons ding , we blijven constant druk zetten . Cappellen blijft echter scherp counteren . Twintig minuten voor het einde krijgen we een strafschop nadat Aziz onder uit werd getrapt . De keeper kiest helaas voor ons de goede hoek . Vijf minuten later treffen we nog maar eens de lat . Als iedereen denkt dat we op een gelijkspel af stevenen zet Cappellen een eindoffensief in en dat loont , in de 85ste minuut komen ze op 0 – 1. Nauwelijks één minuut later brengt Aziz ons op gelijke hoogte en het wordt 1 – 1 . In blessuretijd krijgen we dan nog onverdiend een tweede goal binnen en Cappellen gaat met een 1 – 2 winst naar huis. Spijtig , een draw had de juiste uitslag geweest .

City Pirates : Zeno Engelborghs , Tibo Aerts , Levi Ryckaert , Amin Charif ,Benton De Maeyer , Musa Kamara ,Nathan Piedfort , Gabriel Karijodikromo , Yassine Abdelmaki , Jorn De Coster , Marouane Ajouaou , Fathi Mokhtari ,Erwin Miguel , Sander Valgre , Akram El Bdoury , Jay Van Der Jonckheyd , Aziz Kamara

Leo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laatste Nieuwtjes

Volgende Wedstrijd

Speeldag 30

Speeldag 30

Speeldag 30

CITY PIRATES VS SC EENDRACHT AALST Zondag 1 Mei om 15:00u te JEF MERMANSSTADION

 

Hou dit in de gaten

Op zaterdag 26 maart is het eindelijk zover: de Piratenparade 2022. Na uitstel wegens Corona …

En we zijn live! FC United City Pirates, de zesdelige reeks over City Pirates, staat …

Zaterdagavond werd onze U21 gewestelijke speler Redouan slachtoffer van zinloos geweld. We hopen dat hij …

Met een 1-5 nederlaag tegen Eendracht Aalst zit het seizoen van onze eerste ploeg erop. …

Klassement eerste ploeg

#PloegMPTN
1Hoogstraten VV2354
2K Lyra-Lierse Berlaar2347
3S.C. Eendracht Aalst2342
4BELISIA BILZEN SV A2341
5R. Cappellen F.C.2337
6K. BOCHOLTER V.V. A2336
7K Londerzeel SK A2334
8SC City Pirates Antwerpen A2331
9K Diegem Sport2329
10KSK TONGEREN A2327
11K. BERCHEM SPORT 2004 A2326
12SP. HASSELT A2325
13RC HADES KIEWIT HASSELT A2324
14S.K. PEPINGEN-HALLE A2320
15K Olympia SC Wijgmaal A2320
16K.V.C. Houtvenne2315

onze partners