Nationale reserven pakken 1 op 6

Nationale reserven : Slechts 1 op 6 !!

Twee wedstrijden op één week . Maandag begonnen we eraan op Diest , de hekkensluiter in onze reeks . Elf spelers melden zich op het afgesproken uur , daar moesten we het mee doen . Vanaf het wedstrijdbegin is het duidelijk dat we over meer technische en tactische bagage beschikken . Als we dat nu nog kunnen omzetten in doelpunten zit het helemaal goed . Diest zet daar veel enthousiasme tegenover . We slagen er echter in om uitgespeelde kansen vakkundig de nek om te wringen , zo duurt het tot enkele minuten voor de rust voor we er eentje kunnen binnen prikken . 0 – 1. Tijdens de tweede helft wordt het enthousiasme van de thuisploeg groter en sommigen van onze spelers beginnen hun eigen tactiek en opstelling te bedenken . Zeno staat enkele keren op de juiste plaats maar in de 78ste minuut moet hij zich toch gewonnen geven . 1 – 1. Tevens de einduitslag .

Vrijdag waren we dan gastheer voor Cappellen , in de heenwedstrijd hadden we daar kansloos verloren . Dat moest nu anders , we krijgen een wedstrijd te zien waar in beide ploegen aan mekaar gewaagd zijn en die ook kansen afdwingen maar ze voorlopig niet afmaken . De doelmannen en voor ons ook het doelhout staan in de weg. Toch als we eerlijk zijn was Cappellen , de betere ploeg in de eerste helft . De tweede helft kondigt zich veel belovend aan voor ons , Yassine gaat zijn kans maar weer staat de doelpaal in de weg . De tweede helft wordt ons ding , we blijven constant druk zetten . Cappellen blijft echter scherp counteren . Twintig minuten voor het einde krijgen we een strafschop nadat Aziz onder uit werd getrapt . De keeper kiest helaas voor ons de goede hoek . Vijf minuten later treffen we nog maar eens de lat . Als iedereen denkt dat we op een gelijkspel af stevenen zet Cappellen een eindoffensief in en dat loont , in de 85ste minuut komen ze op 0 – 1. Nauwelijks één minuut later brengt Aziz ons op gelijke hoogte en het wordt 1 – 1 . In blessuretijd krijgen we dan nog onverdiend een tweede goal binnen en Cappellen gaat met een 1 – 2 winst naar huis. Spijtig , een draw had de juiste uitslag geweest .

City Pirates : Zeno Engelborghs , Tibo Aerts , Levi Ryckaert , Amin Charif ,Benton De Maeyer , Musa Kamara ,Nathan Piedfort , Gabriel Karijodikromo , Yassine Abdelmaki , Jorn De Coster , Marouane Ajouaou , Fathi Mokhtari ,Erwin Miguel , Sander Valgre , Akram El Bdoury , Jay Van Der Jonckheyd , Aziz Kamara