Nationale reserven houden de leider in bedwang!

De laatste wedstrijd van de heenronde bracht ons naar Olympia Wijgmaal . Tevens de leider in onze reeks , bovendien met een verbluffend doelsaldo . Maar zoals alle wedstrijden begint ook deze met een 0 – 0 stand . Ze grijpen ons direct bij de keel en het is alle hens aan dek om niet overrompeld te worden . Dat wordt hier blijkbaar een zware avond , ze houden het spel goed breed en hun voorzetten van op de flanken zorgen voor enkele hete standjes voor onze goal . Zijn ze te fel gestart in de bedoeling om het snel af te maken ? Na een twintigtal minuten gaat hun offensief wat liggen en we komen er ongeschonden uit . Af en toe prikken we tegen en in de 23ste minuut knalt Musa tegen de paal , deze waarschuwing komt aan bij de thuisploeg en we zien een gelijkopgaande wedstrijd . Musa , hij weer , kan enkele minuten voor de rust alleen op de doelman af maar maakt de verkeerde keuze zodat we gaan rusten met een 0 – 0 stand .

Tijdens de rust worden onze jongens nog eens extra bijgestuurd door onze coaches , in positie blijven , de flankvoorzetten eruit halen , enz…

We beginnen alvast met heel veel goeie moed aan de tweede helft en je kan niet meer zien welke ploeg eerste staat . We zijn nauwelijks zes minuten bezig en het wordt heel stil in het stadion , behalve aan de piratenkant , Benton schiet vanop afstand de 0 – 1 binnen.Wijgmaal moet reageren en geeft daardoor ruimte weg . We benutten die zo goed dat we in de 63ste minuut razendsnel counteren en Loukili is goed gevolgd en we verdubbelen onze voorsprong . 0 – 2 . De stadionklok kan vanaf dan niet snel genoeg gaan . Beide ploegen krijgen nog mogelijkheden maar worden niet benut . Met nog tien minuten op de klok start Wijgmaal een alles of niets slotoffensief , en dat loont want op vijf minuten van het slot scoren ze nog tweemaal . Eindresultaat 2 – 2 .Bijzonder jammer maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld en dat geeft hoop voor de terugronde die vrijdag start met een uitwedstrijd in Eppegem .

City Pirates : Zeno Engelborghs , Musa Kamara , Mohamed Loukili (80′ Houssain Zayoun), Levi Ryckaert , Jay Van Der Jonckheyd , Amin Charif , Jorn De Coster , Benton De Maeyer , Gabriel Karijodikromo(60′ Mathias Keuppens) ,Jandilan Balop(77′ Erwin Miguel) , Fathi Mokhtari

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!

Laatste Nieuwtjes

Volgende Wedstrijd

City Pirates

Speeldag 17

Speeldag 17

Diegem Sport VS City Pirates Zaterdag 29 Januari om 15:00u te Gemeent, Sportstadion/Terrein 1

Hou dit in de gaten

We kregen nog positief nieuws in deze eindejaarsperiode! De City Pirates Foundation werd erkend! We …

Club NXT versterkt partnership met City Pirates Al vier seizoenen lang organiseert Club NXT trainingssessies en talentdagen op …

Op zondag 16 januari zijn wij met een aantal piraten van Merksem naar het Fort …

Na een langere winterstop dan normaal wegens Corona nemen onze Pirates het komende zaterdag op …

Klassement eerste ploeg

#PloegMPTN
1Hoogstraten VV1638
2K Lyra-Lierse Berlaar1533
3S.C. Eendracht Aalst1630
4BELISIA BILZEN SV A1628
5K Londerzeel SK A1628
6K. BOCHOLTER V.V. A1623
7R. Cappellen F.C.1523
8SP. HASSELT A1621
9SC City Pirates Antwerpen A1620
10K Diegem Sport1620
11K Olympia SC Wijgmaal A1619
12K. BERCHEM SPORT 2004 A1617
13KSK TONGEREN A1617
14RC HADES KIEWIT HASSELT A1617
15S.K. PEPINGEN-HALLE A1611
16K.V.C. Houtvenne169

onze partners