Nationale reserven boeken nipte zegen

Voor de verandering , voetbal op zaterdagmiddag voor de nationale reserven . Op bezoek bij LyraLierse . Als we naar de rangschikking keken dan zou hier misschien wel iets te rapen zijn . Waarschijnlijk dachten ze bij Lyra hetzelfde !! De eerste helft kan vrij kort samen gevat worden , veel middenveldspel en enkele schaarse kansen . We zijn wel iets dominanter dan de thuisploeg maar dat komt niet tot uiting op het scorebord . Zoals wel vaker dit seizoen worden in de zone van de waarheid de verkeerde beslissingen genomen . 0 – 0 bij de rust. Werk aan de winkel voor ons trainersduo , Dennis en Micky .

Hun tussenkomst en analyse tijdens de rust heeft duidelijk effect gehad , nu lukt het wel om op het juiste moment de vrijstaande maat te vinden . Na drie minuten komen we op voorsprong , na een gerommel voor de thuisgoal , wordt de afvallende bal binnen gekruld door Jolan . 0 – 1. We krijgen nog enkele mogelijkheden om de voorsprong verder uit te diepen maar scoren is er niet bij . Bij Lyra beginnen ze meer en meer in hun eigen te geloven en wij weten het precies niet meer . Ze zetten heel hoog druk en wij verliezen onze kalmte en nemen de verkeerde beslissingen . Op een kwartier van het einde worden we gered door de deklat . De overige reddingen doet Zeno die door zijn keeperswerk voor ons de nul houdt . We counteren nog eens een keer en Musa krijgt de kans om de wedstrijd te beslissen maar trapt naast . Dan is het nog bang aftellen tot het laatste fluitsignaal maar uiteindelijk nemen we toch de drie punten mee naar Merksem. Onze volgende wedstrijd op vrijdag brengt ons naar Betekom .

City Pirates : Zeno Engelborghs , Mohamed Loukili (76′ Erwin Miguel), Levi Ryckaert , Jorn De Coster , Benton De Maeyer (84′ Jandilan Balop) , Jay Van Der Jonckheyd  , Alex Johnsson Eren  ,Tibo Aerts , Jolan Truyzelaere , Amin Charif , Musa Kamara (87′ Telcio Manuel )