Bedankt Khalid & Mo!

Zaterdag werden Mo & Khalid in de bloemetjes gezet. We willen beide Piraten bedanken voor alles!

Het interview van Khalid hadden jullie nog te goed:

Khalid Moussaoui speelde 238 keer voor de Pirates, hij scoorde 62 keer.

Hoe ben je bij City Pirates gestart?

In 2005 gingen een paar van mijn vrienden van de pleintjes testen bij City Pirates. Ik ging mee en mocht meteen meedoen. Na een paar wedstrijden bij de jeugd, mocht ik van Charles op 17de bij de reserven spelen. Ook dit duurde niet lang. De eerste ploeg had een paar gekwetsten. De eerste wedstrijd bij de A-kern was ik nog 16de man, de 2de stond ik in de basis. Tussen de test en mijn debuut bij de eerste ploeg zaten dus maar een paar maanden.

We speelden toen in 2de provinciale en hebben ons toen net gered om erin te blijven. Ik speelde als linksmidden of linksaanvallende speler. Ik heb in totaal een 15tal jaar gespeeld bij de eerste ploeg. Ik ben Merksem altijd trouw gebleven. Ik was dan ook kind aan huis, ik voelde me er echt thuis. Ik had een zeer goede band met voorzitter Michel, Philip werd dan ook nog eens de coach, ook met Micky had ik een zeer goede band en Linda was als een 2de moeder voor me.
Enkel in het begin kon ik na de winterstop naar Beerschot. De club ging dit ook toelaten, wat hen typeert, maar toen liep ik een dubbele beenbreuk op.

Welke momenten zullen je bijblijven?

Er zijn veel mooie momenten, met de kampioenschappen en promoties.
Een moment dat ik ook nooit zal vergeten, is het overlijden van Bobsam. Ik zie hem nog een pas naar mij geven waarna hij achteruit liep en neerviel. Dit was een zeer pijnlijk moment. Het bracht de club en de spelers ook nog dichter naar elkaar, er was veel respect voor elkaar.

Hoe heb je de club zien evolueren?

Ik had persoonlijk wat schrik voor de transitie van Merksem naar City Pirates. Ik had schrik voor de verandering van de traditieclub, maar het was helemaal niet nodig. City Pirates is een mooi en gewaagd project. Michel heeft City Pirates op de kaart gezet. Hij heeft voor concurrentie gezorgd, en ook tegen heel wat schenen gestampt. Het is een mooi project, en ik hoop dat het verder kan groeien.
Ik voelde me er ook echt thuis. Je had en hebt veel racisme in het voetbal. In Merksem was dat totaal niet. Er werd hard tegen opgetreden. Een voorbeeld voor andere clubs. Ik werd altijd geapprecieerd, ook al was ik een ‘jongen vant straat’. Merksem stond gelijk aan open armen en respect!

Heb je een tip voor jonge spelers?

Zoek het plezier in het spelletje. Het moderne voetbal is vaak geforceerd. Iedereen probeert Messi of Ronaldo te kopiëren, terwijl je eigenlijk vooral je eigen sterktes moet vinden. Zo ga je er net meer van genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!