City Pirates bestaat 100 jaar!

We zijn jarig 🥳🥳🥳

City Pirates viert vandaag op 15 juli 2021 zijn 100ste verjaardag. De eeuwling is op 15 juli 1921 geboren als “Sint-Jan Football Club Merxem”. In 1941 fusioneerde de club met Olse-Voetbal en kon de traditieclub Olse Merksem zijn weg inzetten richting 2de klasse! Na de gloriejaren in de jaren ’60 en ’70 kwam het tot een scheiding met Olse en kreeg Merksem SC het moeilijker. De club verzeilde in de provinciale reeksen.
Met voorzitter Michel Pradolini aan het roer, sloeg de club een nieuwe weg in. Het maatschappelijke en het voetbal gingen hand in hand en dit resulteerde in 2014 tot de naamsverandering tot City Pirates. Ondertussen is het project gegroeid van 170 naar meer dan 1300 leden en zijn de Piraten ook actief in Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam. Sportief steeg de club tot 2de amateurklasse. Maatschappelijk creëren de medewerkers en vrijwilligers een warme thuis voor hun Piraten. De maatschappelijke werking omvat onder meer huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, workshops, toeleiding naar (studenten)werk…
Het 100 jarig bestaan betekent veel voor de Piraten. We willen dan ook graag de jongeren, vrijwilligers, medewerkers en partners bedanken voor de mooie samenwerking!
Samen zetten we koers richting onze volgende Eeuw! 💙💛

Dit kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. De festiviteiten zijn wat uitgesteld wegens Corona, dus daar komen we later op terug.

Hieronder kunnen jullie alvast enkele mooie artikels lezen over oa Jef – Bombardier – Mermans, Robert Stuer, Linda Rusbach & Philip Van Dooren, Manu Borges en natuurlijk onze voorzitter Michel Pradolini.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!