coronamaatregelen

Op een rij: deze maatregelen gelden vanaf dit moment in de provincie Antwerpen
Een avondklok tussen 23.30 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Niemand mag zich tijdens die uren op het openbare domein bevinden, behalve om medische redenen, als u moet gaan werken, of wanneer u op reis vertrekt of terugkeert.
Overal op het openbaar domein is een mondmasker verplicht, in de hele provincie, voor wie ouder is dan 12 jaar. Thuis hoeft het niet, en ook wanneer u iets eet of drinkt mag het masker af. Ook tijdens het sporten valt die verplichting weg, als er bijna geen risico is om het virus over te dragen.
De horeca sluit om 23 uur.
Alcohol verkopen die bedoeld is om mee te nemen, is al verboden vanaf 22 uur.
In de horeca zal u uw gegevens moeten achterlaten. Die worden vier weken bijgehouden. Uiteraard moet u ook anderhalve meter afstand houden van mensen aan een andere tafel.
Per tafel in een restaurant of café worden maximaal vier personen toegelaten, tenzij het om een huishouden gaat dat groter is.
Net als in winkels, zal u enkel alleen (en niet in groep) naar de markt mogen gaan, en mag u daar maar een half uur blijven.
Telewerk is verplicht, behalve als dat echt onmogelijk of “manifest onwenselijk” is.
Bij het sporten mag u geen contact meer maken met andere sporters. Sowieso mogen maximaal 10 volwassenen samen sporten.
Kan een afbeelding zijn van de tekst 'CORONAMAATREGELEN Ben je ouder dan 12 jaar en ga je naar buiten? Draag een mondmasker! -Intensief sporten zonder mondmasker kan wel wanneer je ergens alleen loopt en dus niemand kan besmetten (neem geen risico en neem je mondmasker mee). Avondklok: Niet op straat lopen tussen 23u30 en 6u (tenzij voor ziekenhuis of werk te halen) Cafés en restaurants sluiten om 23u. Max met 4 aan tafel'

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!