U19 IP is kampioen

Zaterdagmiddag 26 november 2022, zo rond 14u30. Toch wat meer gezonde spanning te bekennen in de kleedkamer… winnen van Hamme zou immers betekenen dat onze U19 of onze Young Pirates, het eerste deel van de competitie als kampioen zouden afsluiten. Hamme stond vooraf tweede in de rangschikking, dus winnen was een must. Onze coaches, Serge en Micky zetten alle neuzen vooraf nog even in dezelfde richting, de opwarming was naar behoren, starten maar!

We creëerden in de eerste helft best wel wat kansen, de score volgde helaas niet, waardoor het bij de rust nog steeds 0 – 0 stond. Hamme bood zeker en vast goed weerwerk, maar het overwicht was wel voor de Piraten. Na 5 minuten in de tweede helft opende Ilyas Kasmi de score. De twintig minuten nadien nam Hamme wel wat het overwicht, maar we hielden stand, een echte ploegprestatie! In de laatste 10 minuten konden we de score nog aandikken tot 3 – 0. Een verdiende overwinning!

Een zeer grote blijk van waardering ook voor Hamme, na de match is de coach onze groep komen toespreken en proficiat komen wensen. Ook dat hoort bij het voetbal! Veel respect voor Hamme en de omkadering die daar geboden wordt!

Na een moeizame start in augustus via deze weg dus zeker een dikke proficiat aan alle U19! Jullie waren echt de beste ploeg van deze competitiehelft en hebben vaak zeer mooi voetbal laten zien! Een grote dank ook aan Serge en Micky om deze groep op sleeptouw te nemen! Jullie maakten er 1 voor 1 betere spelers van!

Wat een eer om jullie afgevaardigde te mogen zijn!