Interview met Soufiane!

Vandaag het interview met Soufiane Cheffadi.

Ook al is hij nog maar 24 jaar, toch hoort hij al bij de meubelen op City Pirates Luchtbal. Hij reeds jaar en dag trainer, en de Piraten kunnen volop op hem rekenen. Ook ging hij reeds mee naar Europese projecten. Bedankt Soufiane!

“Ik ben Soufiane, 24 jaar oud en trainer bij City Pirates Luchtbal sinds 2016.”

Voetbalde je vroeger zelf ook?

“Ja, ik heb vroeger een jaar in Groenendaal gevoetbald. Ik was middenvelder.”

Hoe ben je bij City Pirates terechtgekomen?

Ik was al een tijdje op zoek om trainer te worden bij een voetbalploeg dus ging ik naar Atlas Intern. Atlas verwees me door naar City Pirates. Ik ben toen hiernaartoe, naar City Pirates Luchtbal gekomen. Toen was Oscar hier nog coördinator. In het begin trainde ik de recreatieve. Dit gebeurde in eerste instantie op een school. Vervolgens kwamen ze ook naar de velden. Toen de City Pirates ploeg waar mijn buurjongen in actief was, zonder trainer viel heb ik overgenomen. Oscar vroeg mij om met hem een match te doen de komende zaterdag, en ik dacht, waarom niet. Ik deed één dag een match mee en ik vond het leuk en interessant. Ik vroeg aan Oscar om die ploeg van mijn buurjongen over te nemen als ze toch geen trainer hadden, dus sindsdien ben ik trainer, tot nu toe.”

Zie je veranderingen sinds je hier begonnen bent? Welke?

“Ja, veel. Veel verandering gezien met het veld en de kantine. Tegenwoordig zijn er ook meer activiteiten dan vroeger. Het is ook veel mooier geworden, je ziet ook nu meer dat het een voetbalploeg is dan vroeger. Het heeft nu een groter naam gekregen, vroeger kenden mensen alleen City Pirates Merksem, nu als je City Pirates zegt, kennen mensen ook de andere sites. Vroeger waren er weinig ploegen, nu zijn er hier ook oudere ploegen zoals U17 en U21, wat we vroeger hier niet hadden. Het aantal trainers nam natuurlijk ook toe”

Wat doe je hier allemaal als vrijwilliger op dit moment?

“Ik geef nu training aan U13. Ik heb 3 jaar aan U13, 2 jaar aan U9 en 1 jaar aan U8 training gegeven.”

Wat betekent City Prates voor jou?

“Ik voel me hier thuis, het is precies als ik thuis kom. Als ik van hier vertrek is het altijd met een glimlach. We zijn hier familie, we zijn hier allemaal 1.”

Waarom doe je dit? Wat is je doel?

“Ik doe dit vrijwillig in mijn vrije tijd, ik werk graag met kinderen en ik hou ook van voetbal. Ik vind het leuk om kinderen iets bij te leren.”

Zou je het vrijwilligerswerk bij City Pirates aan anderen aanraden?

“Natuurlijk. Omdat het hier ook leuk en gezellig is, je hebt goede collega’s. Hoe meer trainers, hoe beter, want zo kunnen er meer kinderen komen voetballen.”

Wat is het mooiste moment dat je bij City Pirates hebt beleefd?

“Het mooiste is toen de consulaat van Marokko hier naartoe is gekomen. De voorzitter was hier ook, er waren veel mensen aanwezig, een feestje. Het was hier op Luchtbal, Billy heeft het georganiseerd. Ik ging ook met City Pirates naar Gran Canaria in Februari 2020, dus net voor corona. We hadden daar een Europees project en ik mocht meegaan. Er waren projecten met spelletjes etc. er was veel daar.”

Hoe ziet jouw toekomst bij City Pirates eruit?

“Ik wil hier blijven zolang ik kan.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!