Onduidelijkheid omtrent sport.

Op dit moment heerst er nog onduidelijkheid omtrent sport onder de 12 jaar. De Corona infolijn wacht nog op zekerheid via het ministerieel besluit, maar indien dezelfde lijn wordt gevolgd als bij jeugd tot 12 jaar, zullen we de trainingen laten doorgaan. Dit in het belang van de kinderen. Het is belangrijk dat ze buiten kunnen zijn, zich kunnen uitleven, en dit in veilige omstandigheden. De maatregel op vlak van de ouders verscherpen we: er mogen geen ouders/begeleiders in het stadion. Indien we zien dat ouders/begeleiders zich aan de ingang/uitgang niet aan de Coronamaatregelen houden, zullen de trainingen ophouden. Het is van het grootste belang dat de maatregelen gevolgd worden. Indien de maatregelen veranderen, zullen wij deze natuurlijk volgen. We leven in een crisissituatie en enkel samen geraken we hier uit. Marc Van Ranst: “Het was ook een probleempunt uit de vorige lockdown. Daar heeft men uit geleerd, er is meer mogelijk. Virologisch is het ook een stuk minder risicovol dan bij wie ouder is dan 12 jaar. Pas op, nulrisico bestaat niet, maar dat toelaten, zonder dat de school open is, is een van de dingen die wel degelijk verantwoord zijn.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!