Silver Grassroots Award UEFA

In 2018 kreegt City Pirates Silver in de categorie Best Club tijdens de Grassroots Awards. Een mooie erkenning.

De prijs werd ons overhandigd tijdens de Piratenparade. Zie de video hieronder:

UEFA beloont City Pirates als ‘Silver Club’ in Grassroots Awards

De Antwerpse club City Pirates is door de UEFA in de categorie Best Grassroots Club uitgeroepen tot zilveren prijs winnaar. Met de Grassroots awards lauwert de UEFA leiders, projecten en clubs die zich inzetten voor de lokale gemeenschap. De Grassroots prijs voor clubs wordt gegeven aan amateurclubs met een inclusieve werking, die opvallen door hun visie en het aantal spelers en teams die ze begeleiden. De prijs vormt een belangrijke erkenning voor het sociaal werk dat City Pirates levert.

City Pirates is als sociaal voetbalproject actief in verschillende complexe wijken van Antwerpen (Merksem, Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam). De club is de laatste jaren enorm gegroeid en telt momenteel 75 ploegen in competitie en meer dan 1100 voetballende leden. Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: iedereen is welkom bij City Pirates en samen vormen ze een hechte gemeenschap. Het sociale aspect van de club komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, muziek- en dansworkshops, digitale klassen, opruimacties…

Op zaterdag 29 september organiseert City Pirates de piratenparade. Bij dit evenement trekken alle jeugdpiraten van City Piraten door de straten van Merksem richting het Jef Mermansstadion. Aan vlaggen en muziek zal er geen gebrek zijn. Dit vormt het moment bij uitstek om de zilveren prijs te overhandigen.

Pers:

24/09/2018 – ATV – SILVER GRASSROOTS AWARD CITY PIRATES
30/09/18 – SPORT VOETBAL MAGAZINE – SILVER GRASSROOTS AWARD CITY PIRATES
13/11/2018 – CLUB BRUGGE – CITY PIRATES KRIJGEN SIVER AWARD
30/09/ 2018 – SPORZA. – CITY PIRATES AWARD