Modero – Go Solid

Modero is al jaar en dag één van de hoofdpartners van City Pirates.
In onze eerste versie van de Piratenkrant stonden zij in de kijker:

Als gerechtsdeurwaarders worden we iedere dag opnieuw geconfronteerd met wat er in de maatschappij leeft. We bieden een luisterend oor en reiken hulp aan. Helaas zien de meeste mensen ons als boemannen. Dat zijn we niet! Facturen moeten betaald worden, want er werden diensten en goederen geleverd. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, maar een volledige en/of directe betaling is niet altijd mogelijk.

Daarom zet Modero in op actieve bemiddeling, het hanteren van begrijpelijk taalgebruik in haar communicatie, het verschaffen van begeleiding én het aanbieden van een grote toegankelijkheid. Dankzij deze werkwijze slagen we erin om 86,5% van onze dossiers minnelijk op te lossen. Dit betekent dat we de dossiers oplossen vooraleer juridische stappen worden ondernomen en extra bijkomende gerechtskosten worden aangerekend. Daarnaast regelen we één op de vijf dossiers via een persoonlijk afbetalingsplan én ijvert Modero voor een herziening van het juridisch kader. Waarom? Zodat gerechtsdeurwaarders meer kansen kunnen creëren in de minnelijke fase, omdat gerechtelijke procedures ten aanzien van consumenten goedkoper kunnen én om mensen met structurele betalingsproblemen meer ondersteuning te bieden door middel van informatie-uitwisseling.

Daarom lanceerden we vorig jaar reeds ONE, een digitaal bemiddelingsplatform. Dankzij dit platform kunnen mensen met ernstige financiële problemen sneller begeleid worden. Alle informatie wordt in één dossier gebundeld, waardoor er een financiële analyse gemaakt kan worden en alle betrokkenen sneller geïnformeerd worden. Ondertussen worden extra kosten bovenop de originele factuur vermeden. De klant kan genieten van een oplossing op maat, terwijl de opdrachtgever meer informatie krijgt dan ooit tevoren.  De bedoeling is om mensen schuldenvrij te maken en te houden. Modero schenkt iedereen dus een persoonlijke en menselijke aanpak, want alle mensen hebben recht op vertrouwen en nieuwe kansen. Telkens weer. Dit platform is toegankelijk voor alle Belgische OCMW’s en gerechtsdeurwaarders.

 

Vanwege onze sociale rol voelen we ons ook erg verwant met de City Pirates. We werken samen om jobstudenten hun eerste kansen op de arbeidsmarkt te geven en proberen ook hun ouders te bereiken wanneer we een vacature hebben die bij hen past. Modero schenkt hierbij extra aandacht aan de opvolging van het arbeidsritme en de leercurve, maar biedt eveneens ondersteuning waar nodig. Zo werken we aan vernieuwende projecten om hen nieuwe vaardigheden aan te leren. Daarnaast werken we mee aan persoonlijke oplossingen voor financiële moeilijkheden. We starten altijd met de hoop om iedere tussenkomst minnelijk te kunnen regelen.

De City Pirates maken iedere dag een wezenlijk verschil en ook Modero wil haar steentje bijdragen. Zo openden we onlangs onze veiling ten voordele van City Pirates. Heb jij interesse in een gesigneerd voetbaltruitje van een profvoetballer of de gesigneerde wedstrijdbal van Club Brugge? Waag je kans en bezoek snel onze online veiling via www.modero.be/veiling. Deelnemen kan tot en met vrijdag 28 februari.