Fundraise

Bedankt voor uw interesse in het Samen Scoren fundraise event van City Pirates!
Op 9 november 2017 hopen we u te kunnen verwelkomen.
Inschrijven kan hier:

City Pirates is een sociaal voetbalproject, gevestigd in verschillende achterstandswijken van Antwerpen. Met slechts vijf betaalde werkkrachten en met de hulp van 200 vrijwilligers slagen we er in om 1000 jongeren te ondersteunen in hun sportieve en persoonlijke ontwikkeling.  De persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal. Via huis- en schoolbezoeken staan we heel dicht bij onze spelers en hun families. Daarnaast hebben we tal van initiatieven zoals huiswerkklassen, onze muziekstudio: River Side Studio, conversatiegroepen voor ouders die Nederlands willen leren, digitale wolven, bezoeken van bejaardentehuizen…

Hoewel elk kind droomt om profvoetballer te worden, moeten we realistisch zijn: slecht de uitzonderingen halen het. We moeten onze spelers dus klaarstomen voor de echte wereld. Via huiswerkbegeleiding en het opvolgen van schoolresultaten stuwen we hen richting hun diploma. Door CV en sollicitatieworkshops kunnen de juiste stappen worden gezet richting het vinden van een passende job. We willen hier niet alleen onze spelers als potentiële werknemers helpen, maar ook de werkgevers. City Pirates wil een brug tusse n beide groepen vormen.

Antwerpen staat voor uitdagende tijden: de laatste studie van Kind & Gezin wijst uit dat maar liefst 28% van de kinderen in ‘t Stad in armoede opgroeit. De nood is dus hoog. Een nood die wij in onze dagelijkse werking zien en voelen. Onze wachtlijst groeit elk jaar: dit jaar zijn er al 400+  kinderen geregistreerd. Kinderen die we absoluut willen helpen, maar waarvoor momenteel de plaats en de medewerkers ontbreken. Er is een gebrek aan middelen. Momenteel worden we gesteund door zowel publieke als private instanties, maar onze zoektocht naar personen die zich willen engageren gaat voort. Samen kunnen we een noodzakelijk verschil maken.

Statistieken 2016 Dagelijkse werking City Pirates Huiswerk & Huis- en schoolbezoeken Digitale helden River Side Studio