Meisjeswerking City Pirates

Bij City Pirates willen we ons 200% inzetten om meer meisjes warm te maken om te voetballen. We zetten actief in op onze huidige werking en brengen steeds meer nieuwe initiatieven aan om de bestaande drempels te verlagen en het aanwezige talent bij de vrouwen te ontwikkelen. Zo willen we de toekomst van onze meisjeswerking en het vrouwenvoetbal in het algemeen verzekeren.

Wil je onze meisjes/dameswerking mee versterken? Stuur dan een mailtje naar mohamed.barrie@citypirates.be

Vrouwen aan de top

We hebben binnen onze club al heel wat meisjes rondlopen:

Reeds heel wat ploegen, maar dit is nog maar het begin. In de volgende seizoenen willen we meisjesvoetbal op al onze locaties kunnen aanbieden. Een natuurlijke instroom is belangrijk en daarom zetten we in op volgend initiatieven:.

Futbalista

Door voetbaltrainingen aan te bieden op school, hopen we de bestaande drempels te verlagen. Of zelfs met de grond gelijk te maken. In samenwerking met Voetbal Vlaanderen willen we zo de meisjes laten proeven van de belangrijkste bijzaak te wereld. Na enkele trainingen in hun vertrouwde omgeving, nodigen we ze graag uit bij onze piratenfamilie.

Momenteel werken we samen met de basisscholen in de buurten van onze sites: Apenstaartjes, Optimist, Maria Boodschap en Dobbelsteen te Linkeroever en Luchtbal. Hopelijk zijn we in de toekomst te zien in alle scholen in Antwerpen!

UEFA Playmakers Disney Project

UEFA Playmakers Disney

Playmakers is een van de eerste belangrijke en beslissende projecten die voortkomen uit de UEFA Women’s Football Strategy: Time for Action. De UEFA beschouwt dit als een sleutelelement om een welbepaald doel te bereiken. Namelijk de deelname van meisjes en vrouwen aan het voetbal verdubbelen tegen 2024. Dit project is ontwikkeld voor meisjes van vijf tot acht jaar die nog niet voetballen en zal een omgeving creëren waarin de verbeelding kan floreren wanneer een iconisch Disney-verhaal wordt verteld door middel van beweging en spel.

Via dit project willen we meisjes tussen 5 en 8 jaar inspireren om te voetballen. Twee vrijwilligers volgden een specifieke opleiding om aan de hand van storytelling voetbaltrainingen te geven. De training gaan door op ons gloednieuw kunstgrasveld op Luchtbal op volgende data:

  • Zaterdag 31/10, 21/11 en 28/11 om 18u
  • Woensdag 14/10, 21/10 en 4/11 om 14

Schrijf je nu in voor deze leuke ervaring! Stuur een mailtje naar mohamed.barrie@citypirates.be voor meer informatie of meld je aan voor een gratis proeftraining.

VVC Brasschaat

We werken samen met VVC Brasschaat om de meisjes die duidelijk het niveau overstijgen, de kans te geven competitief te blijven spelen. Wist je trouwens dat verschillende van onze meisjes reeds mee trainen bij het programma rond de opleiding naar Red Flames?

Shoot for dreams

In 2017 vertrokken onze dames naar Portugal voor een interculturele week vol ontdekkingen, ontspanning, maar natuurlijk ook voetbal. Jammer genoeg strooide het Coronavirus dit jaar roet in het eten. De editie werd afgelast of mogelijk verplaatst. Neem hier zeker een kijkje voor een throwback naar vorige editie.  Shoot for Dreams 2020 werd uitgesteld wegens Corona, maar laat ons hopen dat we snel terug een delegatie mogen sturen om onze piraten te vertegenwoordigen.

Recreatieve dames Kampioen!

Onze recreatieve dames wonnen in het seizoen 2018-2019 maar liefst 23 van hun 24 wedstrijden en scoren gemiddeld meer dan 4 keer per wedstrijd, meer dan 100 goals werden er gemaakt. Bekijk hier de beelden van de kampioenenwedstrijd: