City Pirates Familie

City Pirates is de laatste jaren fel gegroeid. Vanuit voetbalperspectief van 400 naar meer dan 1300 leden, maar ook vanuit maatschappelijk perspectief hebben we onze aandacht op heel wat zaken gelegd. Er zijn hierbij verschillende entiteiten opgericht, die het ons mogelijk maken om alles mooi af te lijnen, en duidelijke, financiële transparantie te waarborgen. Hieronder komen de verschillende entiteiten aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

 

De City Pirates Foundation

De City Pirates Foundation bevat de maatschappelijke werking van City Pirates. De maatschappelijk werkers staan erop de pay roll, en de subsidies, waaronder de convenant met de Stad Antwerpen, worden hier gecentraliseerd. De Foundation waakt over het maatschappelijk karakter van de vindplaats City Pirates VZW.

De City Pirates VZW

De sportieve jeugdwerking & de eerste ploeg zijn opgenomen in de City Pirates VZW. Vanuit de VZW wordt er laagdrempelig voetbal aangeboden, waardoor de medewerkers van de Foundation maatschappelijk werk kunnen verrichten. Beide entiteiten zijn communiceren vaten die elkaar versterken. Het is de bedoeling om de VZW gezond financieel te laten verder groeien.

Pirates’ Business

Pirates’ Business is een sociale onderneming. De entiteit biedt keynotes, workshops, teambuilding en consultancy aan aan bedrijven. Er wordt gewerkt rond thema’s zoals inclusiviteit, identiteitscreatie, leiderschap… De winst die Pirates’ Business genereert, vloeit terug naar de Foundation en wordt op die manier terug geinvesteerd in maatschappelijke projecten.

Vrienden van City Pirates

De Horeca aangelegenheden van de City Pirates VZW, zijnde de kantines op Merksem, Luchtbal en Linkeroever, en de lounge te Merksem zijn opgenomen in de VZW Vrienden van City Pirates. Dit kadert in de opzet om cash betalingen uit de VZW City Pirates te halen.

EDUC Antwerp

Vanuit EDUC Antwerp worden onze Europese projecten georganiseerd. Dit voor zowel Piraten als niet-piraten. Daarnaast is er ook een project rond TOMes (= Training on the Move – educational sounds) waarbij nieuwkomers/vluchtelingen de Nederlandse taal leren via niet-formele setting.

River Side Studio

River Side Studio is de muziek & dansstudio op Linkeroever