Kijk naar FC United City Pirates

En we zijn live! FC United City Pirates, de zesdelige reeks over City Pirates, staat op VRTNU. U kan het bekijken via volgende link: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/fc-united-city-pirates/

***

Maandag 7 februari is het zover: FC United City Pirates komt dan op canvas en VRTNU.

Productiehuis Deklat binnen heeft onze reservenploeg op City Pirates Linkeroever meer dan een jaar gevolgd. Het verhaal van de ploeg onder leiding van Yves Kabwe, de individuele trajecten van enkele spelers en de evolutie van ons project komen naar voor.

Dus zet in je agenda: maandag 7 februari eerste aflevering! 💙💛

Ramzi heeft voor zijn clip Broertje Luister beelden van de serie gebruikt

Bekijk de trailer hier:

De omschrijving van VRT:

Onder impuls van de gedreven voorzitter Michel Pradolini koppelt City Pirates, het vroegere Merksem SC, sport aan diversiteit en sociaal engagement in de schaduw van de grootstad met al haar maatschappelijke uitdagingen.  

Een jaar lang volgen we coach Yves Kabwe en de beloftenploeg van City Pirates. De spelers zijn stuk voor stuk jonge, sterke karakters die vechten voor hun droom, op het voetbalveld en in het leven. De 18-jarige talenten dromen van een toekomst in de voetbalwereld. Maar hun inzet en enthousiasme op het veld staan in schril contrast met wat ze meemaken buiten de groene rechthoek.

Coach Yves ontfermt zich over zijn jongens en hun problemen. Het gaat over school, familie, de lokroep van de straat en ook over gewoon jong kunnen zijn. Hun leven lijkt soms argeloos, maar het is nooit zorgeloos. City Pirates wil hen een perspectief geven en hen leren samenwerken en zich inzetten voor een doel.

FC United City Pirates is een ‘coming of age’ verhaal van een diverse groep tieners die op zaterdag willen winnen en de rest van de week niet proberen te verliezen. Wie wordt er kampioen?

Een productie van Deklat Binnen voor Canvas

Pers

VRT – https://www.vrt.be/nl/over-de-vrt/nieuws/2022/01/24/voetbal-als-sociaal-project-fc-united-city-pirates/

GVA – 24/1/2022: https://www.gva.be/cnt/dmf20220124_98014717

MNM – 8/2/2022: https://mnm.be/luister/select/gillis-govaerts/yves-kabwe-van-de-city-pirates-ik-ben-trainer-maar-help-mijn-spelers-ook-met-hun-cv

1 gedachte over “Kijk naar FC United City Pirates”

  1. Deze serie was veel te eenzijdig. Voor iemand die niets van City Pirates afweet, geeft dit de indruk dat dit een club is die enkel met criminele of ex-criminele jeugdspelers werkt.
    Mijn familie heeft al gevraagd hoe ik bij zo’n club vrijwilliger wil blijven ?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!