Clubleven & Evenementen

Trainen met 10 / Lidgeld

Update 1/2

Er mag terug worden getraind tot de leeftijd van 18 jaar, maar beperkt tot bubbels van 10. Daar dit op heel wat vlakken voorbereiding (trainers/spelers/accommodatie) vergt, hebben we geopteerd om op vlak van de bovenbouw pas volledig op te starten vanaf 22/2. Onderbouw en middenbouw blijft wel verder trainen.

Er zijn ondertussen ook heel wat vragen op vlak van het reeds betaalde lidgeld. Corona maakt het ons als club niet gemakkelijk. Bovenbouw spelers hebben betaald voor een volledig seizoen, maar kunnen dit niet krijgen. We zijn altijd al een correcte club geweest, en zullen ook hier kijken voor een pro rata korting naar volgend seizoen toe.  De grote van dat bedrag zal afhangen van hoelang er dit seizoen nog wordt gespeeld.

Update 25/1

Een grote verrassing is het niet meer, maar vandaag werd de bevestiging gegeven. Het seizoen 2020-2021 zit er voor City Pirates na 2 speeldagen al op.
Volgend seizoen treden we terug aan in 2de amateurklasse.

Jeugdvoetbal tot U13 is wel nog mogelijk.

Update 22/1

De veiligheidsraad heeft niet tot versoepelingen geleid. Het ziet er dan ook naar uit dat onze eerste ploeg niet meer in actie zal komen dit seizoen.
We blijven opteren om in veilige omstandigheden te trainen met de speler tot en met 12 jaar.

Blijf ook de maatregelen in acht nemen:

 1. De hygiëneregels blijven essentieel: handen wassen, geen handen of kussen geven.
 2. Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden.
 3. Je moet extra voorzorgsmaatregelen nemen als je mensen uit de risicogroep ziet.
 4. Hou 1,5 meter afstand, behalve voor mensen uit je eigen huishouden en je knuffelcontact. Anders moet je een mondmasker dragen.
 5. Beperk je fysieke contacten. Buiten je gezin mag je nauwer contact hebben met maximaal 1 persoon.
 6. Beperk samenscholingen in openlucht tot maximaal 4 personen, kinderen t.e.m. 12 jaar niet meegeteld.
 • In Vlaanderen geldt er een nachtklok van middernacht tot 5 uur ‘s ochtends. In Brussel en Wallonië is er een avondklok van 22 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends. Dat betekent dat je tussen deze uren enkel buiten mag komen voor dringende medische zorg of om naar het werk te gaan.

Update 7/12

Communicatie Voetbal Vlaanderen  

Voetbal Vlaanderen heeft beslist – indien het mogelijk is gezien de maatregelen – om enkel de heenronde van de competitie af te werken. De competitiestart wordt voorzien in het weekend van 14/2, maar wij zouden er wellicht vroeger mee kunnen starten aangezien we nog 2 inhaalwedstrijden te goed hebben.

Update 20/11

Binnen de club hebben we besloten om terug oefenwedstrijden te organiseren. Deze zullen onder strikte maatregelen doorgaan, zoals maximum 1 ouder/kind.

Update 2/11

Voetbal Vlaanderen geeft perspectief bij de heropstart van het voetbalseizoen 2020-2021👀🛣️:
✔️Stopzetting alle competities tot eind 2020
✔️Hervatting onder voorbehoud vanaf de week van 4 januari 2021
✔️Geen eindrondes 2020-2021
✔️Aangepaste kalender uiterlijk op 1 december 2020
✔️Meisjes en jongens tot en met U13 blijven trainen #blijfsporten
Lees het volledige artikel hier: Voetbal Vlaanderen

Update 31/10

Tot en met 12 jaar blijven de trainingen doorgaan.
Dit in het belang van de kinderen. Het is belangrijk dat ze buiten kunnen zijn, zich kunnen uitleven, en dit in veilige omstandigheden.
De maatregel op vlak van de ouders verscherpen we: er mogen geen ouders/begeleiders in het stadion. Indien we zien dat ouders/begeleiders zich aan de ingang/uitgang niet aan de Coronamaatregelen houden, zullen de trainingen ophouden. Het is van het grootste belang dat de maatregelen gevolgd worden.
Indien de maatregelen veranderen, zullen wij deze natuurlijk volgen. We leven in een crisissituatie en enkel samen geraken we hier uit.
Marc Van Ranst:
“Het was ook een probleempunt uit de vorige lockdown. Daar heeft men uit geleerd, er is meer mogelijk. Virologisch is het ook een stuk minder risicovol dan bij wie ouder is dan 12 jaar. Pas op, nulrisico bestaat niet, maar dat toelaten, zonder dat de school open is, is een van de dingen die wel degelijk verantwoord zijn.”

Update 28/10

Enkel voetbal tot 12 jaar

Gisteren kwamen er extra maatregelen vanuit de Vlaamse Overheid. Op vlak van sport werd er besloten dat er tot 12 jaar niets veranderd, maar vanaf 13 jaar er wel nog outdoor gesport mag worden, maar maximum met 4 personen. Trainen en wedstrijden zijn dus niet meer mogelijk voor spelers in het geboortejaar 2007 en ouder.

Voetbal Vlaanderen heeft bovendien beslist om de competities van alle leeftijdsreeksen op te schorten. Een beslissing die wij reeds vorig weekend hadden genomen. Concreet mag er wel nog getraind worden tussen U6 en U13 (2015-2008)

De maatregelen blijven gelden. Ouders/begeleiders voor spelers vanaf de U8 tot U13 mogen het stadion niet betreden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitstel van wedstrijden

Het bestuur van KSC City Pirates heeft beslist om met onmiddellijke ingang alle wedstrijden voor haar jeugdwerking uit te stellen. De Coronacijfers zijn navenant en we vinden het onverantwoord om in deze tijden wedstrijden te laten doorgaan. De trainingen tot 12 jaar laten wij wel nog doorgaan want die zijn controleerbaar (geen vervoer, aangekleed aanwezig, mondmasker voor en na de training, handen ontsmetten, registreren, altijd zelfde groep), maar wedstrijden zijn voorlopig niet aan de orde.
We hopen dat ieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en hopen dat er begrip is voor deze beslissing.

Geen bezoekers toegelaten op training vanaf U8

Om het risico verder in te perken, hebben we besloten om vanaf de U8 geen ouders/begeleiders meer toe te laten bij de trainingen. We vragen dan ook je zoon of dochter aangekleed naar de training te brengen. Bij Jef Mermans kan u hem/haar oppikken aan de uitgang aan de Rode Loop.

Update 14/10

We volgen de maatregelen van Voetbal Vlaanderen. De competitie van onze eerste ploegen, reserven, U21 en U19 worden dus opgeschort.

Kleedkamers worden niet meer gebruikt. De wedstrijdkledij zal door de trainer/afgevaardigde worden gegeven op wedstrijddag.

Update 17/09

 • Kleedkamers: op trainingsdagen blijven de kleedkamers gesloten. Op wedstrijddagen is beperkt gebruik mogelijk in die zin dat de douches afgesloten blijven, maar dat de spelers zich er wel kunnen omkleden. Dit gebeurt in groepen van maximaal 8 spelers. Er zijn dus nooit meer dan 8 personen tegelijk in de kleedkamer. Sporttassen kunnen in de kleedkamer blijven staan (tenzij op onze locatie te Bouckenborgh). Bespreking wedstrijd gebeurt dus buiten.
 • Registratieplicht: registreren is verplicht. Dit kan op papier, via de QR code of hier:  Klik hier: Registratieplicht
 • Mondmasker (vanaf 12 jaar): in de sportaccommodatie geldt een mondmaskerplicht. Dit wil zeggen dat ieder het mondmasker blijft dragen tenzij op het veld, of in de kantine/aan de tafeltjes bij consumptie. Ook supporters in de tribune moeten het mondmasker aanhouden.
 • Ten alle tijde 1,50 meter afstand bewaren (behalve bij het spelen)
 • Ontsmetten van de handen bij binnenkomst
 • Respecteer de richtingspijlen
 • Kantine: bediening gebeurt aan tafel of de daarvoor afgebakende zone.
 • Eerste ploeg/nationale reserven: maken gebruik van meerdere kleedkamers waardoor douchen te Jef Mermans wel kan.

 

 

 

Jef MJef Mermansstadion (Terlindenhofstraat 211, 2170 Merksem)

In het Jef Mermansstadion is de ingang aan de grote parking. Registratie is zoals overal verplicht. Dit kan ook via de link hierboven.
In de kantine kunnen maximaal 65 personen binnen. Op de foto hierboven is de kantine ingang rechts, en de uitgang links. Volg dus de aangewezen richting.

In de zone richting de hoofdtribune kan je naar de hoofdtribune wandelen via het stenen pad, terug is via het gras.

We vragen uitsupporters zoveel mogelijk in de aangewezen zone te blijven.

De uitgang is aan de Rode Loop

City Pirates Merksem (Oude Barreellei 7, 2170 Merksem)

City Pirates Linkeroever (Charles Decosterlaan 50, 2050 Linkeroever)

 City Pirates Luchtbal (Havanastraat 2030 Luchtbal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*