Dames, Sociaal

Ken je rechten workshop

Ken je rechten?

Naar aanleiding van de wereldwijde protest bewegingen voor Black Lives Matter, opende Fare network de mogelijkheid aan voetbalclubs om aan de slag te gaan met de actualiteit die ook hun jongeren treft.

Als club namen we hier onze verantwoordelijkheid en wilden we jongeren informeren over wat hun rechten zijn in contact met politie. Samen met jeugdcentrum Bouckenborgh nodigden we Yassine Boubout uit. Yassine die de afgelopen jaren als rechtenstudent en sinds kort ook onderzoeker rond het onderwerp van politie en jongeren werkt.

We gingen in gesprek rond de Do’s en Don’ts wanneer we in contact komen met politie. Welke rechten we hebben en welke handelingen we best vermijden.

Binnenkort volgt de tweede actie vanuit onze #BLM namelijk de zichtbaarheid van zwarte vrouwen in de sport en sportwereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*