Merksem

Nationale reserven : Teamwork !!

Na onze ruime thuiszege , moest deze week de bevestiging komen op het veld van Hoger Op Wolvertem Merchtem (HOWV) . We starten met dezelfde basiself en de sfeer in de kleedkamer bij aanvang zat alvast goed . Nu nog deze ploeggeest vertalen in resultaat . Dat schijnt wel mee te vallen , na drie minuten zet Kenneth zich door op de linkerflank en tegen zijn lage schuiver heeft de thuisdoelman geen verhaal . 0 – 1. Van een goed begin gesproken . We blijven onze taken naar behoren uitvoeren en HOVW kan geen enkele kans bij mekaar voetballen . Wij komen er nog enkele malen dichtbij . Als we een halfuur ver zijn mag de thuisploeg een vrije trap nemen op een twintigtal meter van ons doel . Deze wordt knap afgewerkt en de bordjes hangen in evenwicht 1 – 1. Tot de gelijkmaker hadden we de wedstrijd onder de controle en het laatste kwartier van de eerste helft zijn we die wat kwijt . Op vijf minuten van de rust valt Yerai uit met een spierblessure maar we halen de rust zonder verdere kleer- of andere scheuren .

 

Coach Jurgen stuurt bij tijdens de rust en vanaf het begin van de tweede helft spat de inzet er van af . HOVW probeert ons weer onder druk te zetten , en dat lukt soms maar er staat een piratenploeg op het veld die voor mekaar wil werken . Doelman Kevin stuurt geregeld zijn defensie bij en die levert voortreffelijk werk . Het middenveld geeft steun waar nodig en onze aanvallers prikken wanneer het kan . De thuisploeg komt tot enkele halve kansjes maar meer ook niet . Dan doen wij het beter , in de 55ste minuut wordt Benton diep gestuurd , zijn lob belandt op de paal , Loukili is echter goed gevolgd en we staan 1 – 2 voor . We werken de rest van de wedstrijd af met de nodige “teamspirit” . Om het helemaal af te maken plaatsen we ook nog een slotakkoord , Fathi zondert Renzo af en die plaatst het orgelpunt . 1 – 3 . Verdiende zege . Volgende vrijdag spelen we weer uit dit keer op LyraLierse .

 

City Pirates : Kevin Delbaen , Benton De Maeyer , Musa Kamara , Bram Maes (65’Fathi Mokthari) , Mohamed Loukili , Alex Moreira , Kenneth Ugoh (80′ Jason Punt ) , Yerai Politt (40′ Levi Ryckaert) , Jay Van Der Jonckheyd , Tibo Aerts (75′ Nathan Piedfort) , Renzo Bosmans

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*