Eerste Ploeg, Merksem

Interview met Lucky

Hieronder een vertaling van het interview met de ambitieuze Lucky Omeruo. Het originele interview was in het Engels, maar onze stagiair heeft zijn uiterste best gedaan om alles zo goed mogelijk te vertalen.

Dag Lucky, bedankt dat je even tijd maakt voor ons. Kan je ons wat over jezelf vertellen? Waar ben je opgegroeid en voor welke ploegen heb je allemaal gespeeld? 

Ik probeer het kort te houden, want als ik begin te praten over al mijn ervaring gaat het heel lang duren. Ik ben geboren in Nigeria waar ik ook opgroeide. Daar heb ik voor het nationale jeugdelftal gespeeld. Ik verliet Nigeria in 2013 voor Den Haag. Daar heb ik jammer genoeg niet gespeeld omdat er heel veel vereiste zijn om daar als buitenlander te spelen. Na een korte terugkeer naar Nigeria, werd ik gehaald door Standard Liège in 2014. Maar daar kon ik ook niet spelen en ging ik naar Malta. 

Daar speelde ik onder andere een wedstrijd in de voorronde van de Europa League voor Birkirkara, een van de grote clubs in Malta. Daarna werd ik uitgeleende aan Pembroke Athleta in Malta, in tweede klasse. We promoveerde echter naar eerste en het volgende seizoen ging ik naar een andere club in eerste klasse. Ik speelde nog drie jaar in Malta en verhuisde toen naar Litouwen. Daar speelde ik eerst voor Palanga (eerste klasse).

Toen vertrok ik naar Spanje om voor Leganés te spelen. Maar ik kon niet veel spelen omdat ik tekende voor een transfer in januari maar het seizoen in Litouwen eindigde in november. En ze wilde mij zien spelen in het tweede team. Later zou ik opschuiven naar het eerste team. Maar in mijn eerste match voor het tweede team raakte ik geblesseerd aan mijn dijbeen. Die blessure hield me aan de kant voor 6 weken. Dus kon ik uiteindelijk maar enkele matchen spelen voor Leganés B. Dus ze hielden mij aan boord voor het tweede team. Uiteindelijk besloot ik te vertrekken omdat ik ook meer mijn familie wou zien.

Ik wilde dan naar Portugal vertrekken om daar in de tweede klasse te spelen. Maar de transferperiode was al afgelopen. Ik was toen al in Portugal, zat op hotel en trainde zonder een ploeg. Maar ondertussen was mijn vrouw hier en kreeg ze ons tweede kindje. En het was enorm moeilijk voor haar om alleen te zijn. Dus kwam ik terug naar Nederland en we verhuisden naar België.

 Ik had geen agent die me ergens kon binnenkrijgen. En ik had niet veel tijd dus moest ik snel een keuze maken. Ik wou gewoon weer spelen tot het seizoen gedaan was. Ik had enkele opties zoals Hasselt en Bilzen. Ik besloot dan om voor Bilzen te spelen omdat de voorzitter echt een opmerkelijk persoon is. hij was enorm aardig en wilde heel graag dat ik voor hem kwam spelen. Van januari tot maart (tot de uitbraak van Corona) speelde ik voor Bilzen. Daarna werd ik benaderd door City Pirates en zat ik samen met de manager en coach. Ik kwam thuis en wist 100% dat ik voor hen wou spelen. 

En waarom heb je uiteindelijk voor City Pirates gekozen?

De vibe en de mensen die ik ontmoette waren zo open, oprecht en eerlijk. Dat vind ik erg belangrijk. Ik denk dat ik bij de Pirates mezelf echt kan amuseren en echt spelen, snap je? En Antwerpen is een grote stad en het is echt leuk als je kan spelen hier.

Het is natuurlijk moeilijk om iedereen te ontmoeten tegenwoordig met de Coronacrisis. Maar heb je al enkele mensen ontmoet? 

Ik heb enkel de manager en de coach ontmoet op het moment dat ik mijn contract ging tekenen. En ook nog een andere speler, die me direct op mijn gemak stelde dat ik mezelf hier onmiddellijk thuis zou voelen. Verder heb ik nog niemand ontmoet. De coach vindt het beter als we momenteel iedereen geleidelijk leren kennen.

Wat is jouw ambitie in bij deze club? Heb je daar al met de coach over gesproken?

Daar heb ik nog niet echt over gesproken. Voor mij persoonlijk, ik wil gewoon gaan. Ik wil opklimmen en daar heb ik ook de hulp van City Pirates voor nodig. Ik wil voor hen spelen, alles geven en ik wil groeien. 

Dat sluit eigenlijk mooi aan bij mijn volgende vraag. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik wil heel graag aan de top voetballen. En de coach en manager zeiden dat het heel moeilijk ging zijn. Zeker volgend seizoen. Zelfs als ik opties krijg om hogerop te geraken, dat ik het toch moeilijk zal krijgen om eventueel de club te verlaten. Omdat ik ga binden met City Pirates en het lastig gaat zijn om hier weg te willen. Ik zei dat ik nu al voel dat ik hier niet meer weg wil (lacht). Maar ik wil heel graag het beste uit mijn carrière halen en spelen aan de top. Ik was uitgenodigd voor de olympische spelen met het nationale team van Nigeria. En ik wil heel graag spelen voor het nationale team. Dat niveau wil ik heel graag halen. 

Ze hebben je ongetwijfeld verteld over het sociale aspect van club? Wat vind je daar van?

Ze hebben mij inderdaad gebriefd over het sociale aspect van de club. Dat jullie niet enkel voetballen, maar ook de hand reiken aan mensen en ze zo veel mogelijk te helpen. Ik vind het enorm mooi dat ze mensen zo goed helpen als ze kunnen en daar wil ik ook mee helpen. Ik heb gehoord dat de ploeg af en toe samenkomt om iets te doen voor de jeugd en daar sta ik 100% achter. Dus ik heb een globaal beeld van het sociale aspect en wil daar zeker aan bijdragen.

Heb je nog goede raad voor de jonge Piraten?

Wat ik altijd tegen mezelf zeg: je moet jezelf focussen, hard werken en bescheiden blijven. Dan kun je het onmogelijke bereiken. Je hebt vastberadenheid en toewijding nodig om de top te bereiken. 

Enorm bedankt voor het interview Lucky en enorm veel succes bij de Pirates.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*