Clubleven & Evenementen, Merksem

Interview met William Lefever

Ons eerste elftal B krijgt volgend seizoen een nieuwe trainer. Sommige zullen hem ongetwijfeld nog kennen want hij heeft vroeger voor SC Merksem gespeeld. Hij is misschien onervaren maar uiterst gedreven. En wij mochten hem alvast enkele vragen stellen.
Dag William. Zou je ons eerst wat meer over jezelf kunnen vertellen? Ik heb gehoord dat je bent nog doelman geweest bij ons. Voor welke ploegen heb je allemaal gespeeld? En hoe ben je uiteindelijk terug bij City Pirates terecht gekomen?
Dit klopt inderdaad, ik ben altijd actief geweest als doelman. Mijn jeugd maakte ik onder meer door bij Lierse SK en Beveren, om dan vervolgens op mijn 19de in de A kern van het toenmalige SC Merksem te komen. Op dat moment actief in 2de provinciale en onder leiding van coach Mickey Wuyts. Hier bleef ik toch gedurende 5 jaar deel van uitmaken, met onder meer de promoties van 2de naar 1ste provinciale en de promotie van 1ste provinciale naar 4de nationale. Vlak voor de naamsverandering van Merksem naar City Pirates trok ik naar Verbr. Zwijndrecht, om vervolgens via Brasschaat en Wechelderzande bij VC Mortsel af te sluiten. Met mijn verleden bij Merksem was het contact dus ook snel gelegd met de club om hier trainer te worden en je kan ook wel zeggen dat ik de club van binnen en van buiten ken.
En wat was, voor jou persoonlijk, het mooiste moment uit je carrière als speler?
Dat zal toch wel de gala wedstrijd zijn geweest met Brasschaat die we speelden tegen R. Antwerp FC. Een wedstrijd voor zoveel volk tegen zulke tegenstander vergeet je niet snel en ook de uitslag (slechts 3-1 verloren) viel dan nog eens goed mee, met ander woorden een onvergetelijke  ervaring en belevenis.
Dit is je eerste uitdaging als trainer. Hoe voelt dat aan? En wat verwacht je ervan? 
Ik heb er super veel zin in en sta te popelen om eraan te mogen beginnen. Ik had ook altijd wel de intentie om na mijn carrière als speler ergens trainer te worden, maar dat het dan ook nog eens bij deze geweldige club zou zijn waar ik men eerste stappen mag zetten, maakt het alleen maar mooier. Ik moet dan ook nog eens uitdrukkelijk Patrick en Carl bedanken voor de geweldige kans die ze me nu al geven.
Wat zijn jouw ambities met de ploeg?
In de eerste plaats ervoor zorgen dat de spelers zich amuseren, zowel op de training als in de wedstrijden. Ik weet maar zelf al te goed dat het daar als speler toch allemaal bij begint en de basis is. Verder hoop ik toch ook wel de ‘ervaring’ die ik in het provinciaal voetbal heb, over te kunnen zetten op de groep en hen op die manier ook verder te kunnen helpen in hun ontwikkeling als speler.
 
In deze tijd is het natuurlijk moeilijk om trainingen of meetings op te zetten, maar ken je de ploeg al een beetje ? 
De club zelf heeft natuurlijk geen geheimen meer voor mij, wat de spelersgroep betreft is me deze inderdaad nog niet echt gekend. Maar daar ga ik binnenkort en zodra het allemaal wat meer kan, zeker uitgebreid mijn tijd voor nemen.
 
En als je eender welke ploeg zou mogen trainen (nationaal, internationaal, land), welke ploeg zou dat dan zijn? En waarom?
Als klein manneke was ik altijd al fan van Anderlecht, het was dan ook altijd een droom daar ooit iets te kunnen betekenen binnen die club.
 
Een mooi vooruitzicht. En tot slot, wie is jouw grote voorbeeld ? Welke coach zie je zelf graag aan het werk ?
Ik denk dat er maar weinig coaches zo hun stempel hebben kunnen drukken op hun ploeg als Diego Simeone dat bij Atletico Madrid heeft gedaan en dat nu ook nog steeds doet. Niet dat ik direct fan ben van zijn manier van spelen en zijn manier van coachen, maar ik heb er wel veel respect voor hoe je zoals hem een ploeg en bij uitbreiding bijna een hele club volledig naar je hand kan zetten en iedereen direct kan meepakken in je verhaal en je eigenheid.
Maar geef me dan toch maar Max Allegri als grote voorbeeld als coach. De flair en rust die hij uitstraalt als coach vind ik van grote klasse getuigen en het blijft toch maar tot op heden de laatste coach die Milan de titel bezorgde.
Hartelijk bedankt William voor je tijd. En enorm veel succes volgend seizoen en met de rest van je carrière. Hopelijk zien we je ooit nog terug op de velden van Anderlecht.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*