Clubleven & Evenementen

Stefan en Spencer vs 11 stedentocht!

Omdat voetballen onder de huidige omstandigheden moeilijk is, willen Stefan Delalieux en Spencer Verbiest toch laten zien dat ze nog altijd even fris zijn als in hun gloriedagen. Samen hebben ze besloten om de 11-stedentocht te fietsen onder begeleiding van de app Zwift. Samen met ongeveer 15.000 andere deelnemers zullen zij 235km door het virtuele Nederlandse landschap fietsen. En als kers op de taart hebben ze besloten om zich te laten ‘Spenceren’ en het geld aan ons mooi project te doneren. Steu(fa)n hen in deze onderneming en steun City Pirates!

Get ready, set, go!

Op Pinkstermaandag 1 juni zullen ze ‘vertrekken’ om 5u ’s morgens. De tocht is 235km lang en zal ongetwijfeld lang en zwaar zijn. Onderweg zullen ze af en toe (al dan niet) live verslag uitbrengen van hun tocht. Houd dus zeker onze sociale media in de gaten op die maandag en steek hen een hart onder de riem! Ook op deze pagina zal geregeld een update verschijnen.

‘Spenceren’ en ‘Steu(fa)nen’

De Coronacrisis treft ons allemaal. En sommigen zien er zo hard vanaf dat er maar met moeite eten op tafel komt of dat hen misschien de kans wordt ontnomen om het inschrijvingsgeld te betalen. Daarom heeft de club beslist om budgetten te herzien en de eerste ploeg financieel te reduceren. Met het budget dat vrijkomt, willen we een oorlogskas opstarten om deze mensen door de moeilijke tijden de helpen. Spencer en Stefan hebben daarom beslist zich te laten sponsoren tijden deze tocht. Onderaan deze pagina kan je ook een bijdrage leveren. Of je nu 5€ of 50€ sponsort, weet dat je bijdrage rechtstreeks een gezin in nood helpt.

Verder willen we er ook een leuk wedstrijdje aan koppelen. Want we blijven natuurlijk geboren winnaars. Enkele dagen na de fietstocht zullen we één donor uit de pot loten en die wint dan een super leuke prijs!

En we zijn vertrokken!

Er rest ons enkel nog Spencer en Stefan heel veel succes te wensen! En hen enorm te bedanken. Graag bedanken we ook jou. Voor de mentale steun, de eventuele financiële ondersteuning en jouw tijd om even te denken aan Stefan en Spencer en de mensen die het momenteel heel erg kunnen gebruiken.

Veel succes Stefan en Spencer en bedankt!

De nasleep

Misschien een zware titel, maar onderschat niet wat deze piraten gedaan hebben. Ze hebben niet enkel een mooie sportieve prestatie neergezet. Maar ze hebben zich ook helemaal gegeven voor onze club. Stefan gaf een leuk interview voor de lokale televisie in Friesland (helaas hebben we hier geen fragmenten van) en ze haalden maar liefst 800€ op voor onze club. We stelden Stefan Delalieux nog enkele vragen na de inspanning.

Waarom de 11 stedentocht? Hoe zijn jullie op zo’n ver-van-je-bedshow gekomen?

We waren al enkele maanden bezig op het programma Zwift. Aangezien we kinderen hebben, is het soms lastig om nog tijd vrij te maken om samen te sporten. Dit doen we meestal als de kids in bed liggen. We kijken dan na of er leuke trainingsprogramma’s of wedstrijden zijn.Voor de Elfstedentocht waren dit vooral korte ritten. Een uurtje hard vlammen in een wedstrijd of een stevige training van een uur met interval deden we 2 keer in de week. Op een bepaald moment zagen we deze zotte uitdaging verschijnen. In het begin was het vooral om te lachen, maar al snel hadden we zo iets van: waarom ook niet? We doen is zot!

Super! En heb je ondanks de crisis toch genoten van de tocht? Was het allemaal goed geregeld? Ik kan me wel voorstellen dat de bevoorrading een stuk aangenamer was?

Het was een super leuke uitdaging. De virtuele tocht was heel goed geregeld. We kregen op voorhand informatie, we kregen een handleiding en er werden 2 proefritjes georganiseerd. Het voordeel van thuis te fietsen is inderdaad dat je telkens iets kan vragen wanneer je het nodig hebt. Zo hebben onze kids en echtgenotes ons heel goed geholpen. Zonder eten en drinken vallen zou een ramp zijn tijdens zo’n tocht.

Hadden jullie op voorhand een tijd die jullie graag wilden neerzetten? En waren jullie blij met het resultaat?

Een echte tijd hadden we niet in gedachten. Het uitrijden zou al fantastisch zijn. Je kon je op voorhand inschrijven in bepaalde groepen volgens wattage. Op Zwift berekenen ze je gemiddelde wattage. We wisten dat we deze wattages konden trappen maar natuurlijk niet of we deze 238 km zouden kunnen volhouden. Elke groep kreeg een teamleider en deze moest je dan proberen volgen. Dit is ons goed gelukt. Je was verplicht om in elk dorp (11 keer dus) 5 minuten pauze te nemen. Als we de pauzes niet meerekenen, komen we ongeveer aan een gemiddelde van 33 km/u. Nooit gedacht dat we dat zouden kunnen.

Denken jullie dat jullie de tocht nog eens in levende lijven gaan rijden?

Staat al in de agenda voor volgend jaar! Het leeft daar echt. De rit werd nu live uitgezonden en er werden interviews afgenomen. Zo kreeg ik plots telefoon van een radiozender uit Friesland. Ze wilde wel eens weten waarom 2 gekke Belgen uit Antwerpen meededen met de Elfstedentocht en wie de City Pirates juist zijn.

Jullie hebben 800€ opgehaald voor City Pirates. Dat is een mooi bedrag op zo’n korte tijd. Hebben je nog een boodschap voor iedereen die aan jullie gedacht hebben, jullie gesteund hebben en gedoneerd hebben?

800€ is fantastisch! Op een halve week zoveel geld bij elkaar verzamelen is top, zeker in deze tijden! We willen iedereen heel erg bedanken! Hopelijk kan City Pirates er iets moois meedoen, maar daar twijfelen we geen moment aan!

Daar twijfel ik zeker niet aan. We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Respect voor Stefan en Spencer!

 

2 Comments

  1. Frank Van den Heuvel

    Schitterend initiatief

  2. Mark Aerts

    Respect én sterkte Della en Spencer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*