Merksem

Reserven winnen nipt 3-4!

Nationale reserven : Voetbalgeluk !!

 

Na onze knappe zege tegen Hoogstraten vorige week stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma . We moesten op bezoek bij Avanti Stekene die net voor ons in de top vijf stonden . We waren er niet echt gerust in , Stekene had in de heenronde vlot van ons gewonnen . De voorbije weken hebben echter aangetoond dat wij momenteel ook goed bezig zijn dus laat dat een opsteker zijn . Avanti gaat er vanaf minuut één stevig tegen aan en we moeten achteruit en het is alle hens aan dek . We kreunen onder hun druk en na tien minuten , een barst in onze verdedigingsgordel en de thuisploeg maakt er 1 – 0 van . Die druk kunnen ze niet constant aanhouden en af en toe komen we er ook uit en dat heeft succes in de zestiende minuut als Zakaria zijn linkervoet succesvol gebruikt . 1 – 1. Dat geeft moed aan de burger , twee minuten later komen we op voorsprong als Imrane een afgeweerde corner ineens op de slof neemt . 1 – 2 . Dat hadden ze niet zien aankomen daar in Stekene en ze reageren direct maar Yens redt in dezelfde fase twee keer de piratenmeubelen . We komen nu geregeld aan de overkant en na een halfuur dikken we onze voorsprong nog verder aan . Zakaria vindt onze kapitein Max en die maakt er 1 – 3 . De thuisbank wordt er even stil van en Stekene is even van slag en we hebben op dit moment de zaak onder controle . Net voor de rust treft Imrane met een vrije trap de dwarsligger en op slag van rust vindt Bangali de vrijstaande Yerai en het wordt 1 – 4 . Een onverhoopt resultaat bij de rust .

 

De tweede helft begint net als de eerste met stevige druk van de thuisploeg en we hebben de neiging om achteruit te kruipen om onze voorsprong te behouden . Geen goed idee en coach Jurgen stuurt zijn mannen vooruit . Na een minuut of acht in de tweede helft is Yens weer ons sluitstuk . Avanti wil nog meer vooruit en we verdedigen met man en macht maar in 67ste minuut wordt het 2 – 4. Vijf minuten later zelfs 3 – 4 als Bangali een ongelukkige owngoal maakt . Het wordt nog een hels slotkwartier , we hebben moeite om de bal in de ploeg te houden en we zijn niet uitgekookt genoeg bij onze counters . Zelden heeft een eindsignaal zo verlossend geklonken als dit hier in Stekene . Op basis van de tweede helft had de thuisploeg misschien meer verdiend maar het voetballersgeluk stond vanavond aan onze kant . Volgende week thuismatch tegen Turnhout .

City Pirates : Yens Verheyen , Brent Van De Wyer , Benton De Maeyer , Max Rijsheuvels , Levi Ryckaert ( 46′ Kenneth Ugoh ) , Boro Misovic ( 60′ Musa Kamara ) , Bangali Kromah , Zakaria Kacem (70′ Ilias Bachar) , Yerai Politt (78′ Nathan Piedfort ) ,Brent Mantels , Imrane Achalhi

 

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*