Clubleven & Evenementen

Naakt douchen: keuze van het kind zelf

Standpunt City Pirates naakt douchen bij kinderen verplicht of niet? 
Bij City Pirates staat het welzijn van het kind centraal en ligt de keuze dus bij het kind zelf.
In de eerste plaats is het een basisrecht dat je anderen niet hoeft toe te laten tot je privésfeer en dat je zelf mag bepalen waar je de grens trekt tussen openbaar en privé. Kinderen hebben het volste recht om naakt douchen tot hun intieme levenssfeer te rekenen. In de tweede plaats is in het Kinder­rechtenverdrag bepaald dat kinderen naar hun eigen geweten, godsdienst en levensovertuiging mogen leven (art.14) en dat men allochtone kinderen niet alleen eerbied voor de Belgische waarden moet bijbrengen maar ook eerbied voor hun eigen culturele identiteit en hun eigen culturele waarden (art.29)
Ten slotte vinden we dat dit vooral niet gepolariseerd mag worden, ook vele autochtone kinderen kiezen om met het oog op hun eigen privacy, te douchen in onderkleding.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*