Linkeroever

U15 Lo wint de topper!

U15  ANDALUCIA-CPLO 5-6  Verdiende zege na bewogen wedstrijd

Vandaag stond de absolute topper op het programma tussen duidelijk de 2 beste ploegen van de reeks.  In navolging van een bewogen voorbereiding zou ook deze wedstrijd een bewogen verloop krijgen.  Het begon al onmiddellijk in de 1e minuut toen Luke in het strafschopgebied werd neergelegd maar de scheidsrechter geen krimp gaf, in de daaropvolgende tegenaanval scoorde Andalucia de 1-0.  In de 5e minuut kreeg Yassir de bal op links aangespeeld en  scoorde de 1-1, de scheidsrechter floot onbegrijpelijk voor buitenspel terwijl hij zelf nog aan de middellijn stond.  Onze piraten bleven echter strijdlustig maar het was opletten geblazen voor de pijlsnelle counters van Andalucia.  En het was bij zo een counter dat zij er in de 10e minuut in slaagden de 2-0 te scoren.  Wie dacht dat onze piraten zich zouden gewonnen geven, had het totaal verkeerd.  Zij bleven door strijden en werden in de 13e minuut beloond met een doelpunt van Ardian.  En nauwelijks 3 minuten later zou Ilias de bordjes terug in evenwicht schieten.  Vlak voor affluiten van de eerste periode scoorde Andalucia echter toch nog de 3-2.

 

Na de korte onderbreking bleven onze piraten het balbezit opeisen maar vooralsnog zonder uitgesproken kansen.  Bij een hoekschop, in de 28e minuut, kreeg Ardian de bal toegespeeld maar zijn schot belandde tegen de paal en nauwelijks 2 minuten later kreeg Ilias een open kans voor doel maar vergat af te werken.  Het was een wedstrijd op het scherpst van de snee en de scheidsrechter volgde het spel steeds van veel te ver wat voor heel wat discutabele fases zorgde.  De strijdlust van onze piraten zou dan toch beloond worden in de 36e minuut toen Ilias een loepzuivere assist aan Luke gaf en deze beheerst scoorde. Met een 3-3 stand werd de rust bereikt.

 

De 3e periode was nauwelijks gestart of de pijlsnelle nummer 9 van Andalucia kon van onze verdedigers wegspurten maar besloot gelukkig in het zijnet.  Even later omspeelde dezelfde speler, vlak over de middellijn, onze speler Niran die met een tackle de aanvaller wou stoppen, hij raakte hierbij half de bal en half de speler.  De scheidsrechter floot voor fout en trok, tot grote consternatie, de rode kaart voor Niran.  Zelfs de mensen van Andalucia begrepen dit niet, een gele kaart tot daartoe maar rood nooit! Dit zou trouwens achteraf door de controleur van de scheidsrechter, (aan verslaggever) bevestigd worden.  Zo moesten we dus met 10 verder en tot overmaat van ramp scoorde Andalucia onmiddellijk de 4-3. Maar wie dacht dat we met  10 nu de meerdere moesten erkennen in Andalucia had het totaal verkeerd voor.  Onze piraten bleven bewonderenswaardig met hart en ziel strijden en toen een schot door de doelman van Andalucia werd weggebokst kon Luke de oververdiende gelijkmaker scoren.  En nauwelijks anderhalve minuut later speelde Hussein zich op links vrij en kon zowaar de 4-5 scoren. Vlak voor affluiten van de 3de periode werd Ardian foutief gestuit in het strafschopgebied maar weer floot de scheidsrechter, die het spel van veel te ver volgde, niet voor strafschop.

 

De laatste periode beloofde nog zeer spannend te worden.  De gevaarlijkste speler van Andalucia bleef onze verdedigers het leven moeilijk maken maar vooralsnog zonder doelgevaar.  In de 66e minuut speelde Ardian zich op rechts mooi vrij maar zijn schot belandde rakelings naast de verkeerde kant van de paal.  Onze piraten kregen het nu wel moeilijker maar zorgden nu op hun beurt voor scherpe counters.  Het was echter Andalucia dat in de 73e minuut met een knap afstandschot in de winkelhaak  de stand terug in evenwicht bracht.  Maar onze piraten zouden het laatste woord krijgen en Ardian kapte zich mooi vrij leverde een loepzuivere assist af aan Ilias die de 5-6 scoorde.

Andalucia gooide nu alles in de aanval en het was voor onze piraten alle hens aan dek maar zij hielden stand en wonnen deze wedstrijd oververdiend!

 

Na afloop van de wedstrijd liep de scheidsrechter het veld af richting een toeschouwer (ondergetekende), die verbaal zijn ongenoegen had geuit over de leiding,  en wou deze nog te lijf gaan.  Het was een verantwoordelijke van Andalucia, die de scheidsrechter tot bedaren kon brengen en naar de kleedkamer begeleidde.  Een scheidsrechter, die een toeschouwer wil aanvallen, dat hadden we nog niet meegemaakt.  Ik denk dat de controleur een lijvig verslag zal kunnen maken.

Piraten :  Samuel  – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Hussein – Ilias –Telmo – Pierre –Luke –Yassir – Joshue – Ardian

Doelpunten :  1’ 1-0 / 10’ 2-0 / 13’ 2-1 Ardian / 16’ 2-2 Ilias / 18’ 3-2 / 36’ 3-3 Luke / 48’ 4-3 / 53’ 4-4 Luke / 55’ 4-5 Hussein / 73’ 5-5 / 77’ 5-6 Ilias

Gele kaarten :   Joshue en Ardian

Rode kaarten:  Niran

 

Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*