Clubleven & Evenementen, Dam, Dames, Deurne, Eerste Ploeg, Evenementen, G-Pirates, Linkeroever, Luchtbal, Merksem, Sociaal

WAT EEN SFEER!

City Pirates wint met 1-0 van Zwarte Leeuw!

1000 jeugdspelers, trainers en vrijwilligers verzamelden op de velden van Bouckenborgh, om samen door de straten van Merksem te trekken richting het Jef Mermansstadion. De sfeer zat er meteen goed in, er werd gezongen, gelachen en gevierd. Na het zingen van het Piratenlied, in het kader van #FootballPeople van Fare Network, werd er gezamenlijk gesupporterd voor de eerste ploeg. Zij deden wat ze moesten doen, nl. winnen.
Na 1 min stond de eindstand al op het bord: mooie voorzet van Ernst, binnengekopt door Fall. City domineerde de eerste helft en had zich een cadeau kunnen doen met de marge wat groter te maken maar dat gebeurde niet.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld, de Leeuwen hadden bal en overwicht. De grootste kans was nog op counter voor Sefiani maar hij faalde oog in oog met de keeper. Uitblinker Van Den Bogerd en onze Piraten haalden opgelucht adem bij het laatste fluitsignaal, het vieren met de jeugd kon beginnen en de plaats in de top 5 was bevestigd.

Op naar volgende week in en tegen nieuwkomer Linden !

Bedankt aan alles aanwezige Piraten! Spelers, ouders, trainers, vrijwilligers, medewerkers, supporters, partners…  Een prachtig signaal. Wij zijn Piraten!

Later meer

 

 

 

De Piratenparade is het grootste en het mooiste evenement van onze Piratenclub! Het is de avond waar de jeugd centraal staat. Onze jeugdspelers uit Merksem, Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam trekken vanuit Bouckenborgh door de straten van Merksem. Eindpunt: onze thuisbasis, het Jef Mermansstadion. Vlaggen, muziek en dans, alles zal aanwezig zijn om er een prachtig schouwspel van te maken. Vanaf 20u zullen alle jeugdspelers als één team supporteren voor onze eerste ploeg die het opneemt tegen Zwarte Leeuw.

Dit jaar vormt de Piratenparade onderdeel van de #FootballPeople weeks van Fare Network. FARE network organiseert tussen 10 en 24 oktober de #FootballPeople weken. Met de campagne willen we discriminatie aankaarten en diversiteit vieren. Meer dan 150.000 mensen vanuit 2000 events in 60 landen zijn betrokken. Allen: supporters, clubs, spelers, vrijwilligers en organisaties strijden we tegen discriminatie en exclusie.

Samen zullen we het Piratenlied, gemaakt door SlongsJean Bosco Safari, @Guillaume Van der Stighelen en FARAO the rapper, brengen. Diversiteit is rijkdom! 💙💛

Foto’s van vorig jaar vinden jullie hier: Album Piratenparade

Aftermovies vinden jullie hier:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*