Linkeroever

U15 LO wint met 17-2

U15 CPLO-GROENENDAAL 17-2

Deze wedstrijd tegen één van de zwakkere tegenstrevers van de reeks mocht dan ook geen probleem zijn voor onze piraten om hun 7e overwinning op rij te boeken.

 

Ondanks dat onze piraten vanaf de aftrap onmiddellijk het initiatief namen leek het wel of ze nog in slaapmodus stonden.  Ze liepen veel te gemakkelijk balverlies op en waren echt niet scherp genoeg.  En Groenendaal klom zowaar na 7 minuten op voorsprong toen een aanvaller van Groenendaal onze verdedigers ter hoogte van de middellijn verraste en alleen op doelman Khamzat afgaan en beherst afwerkte. Onmiddellijk daarna dwongen onze piraten een 4e hoekschap af wat leidde tot een schermutseling voor doel maar uiteindelijk toch geen doelpunt opleverde.  In de 9e minuut gebeurde dit uiteindelijk wel en Hussein scoorde de 1-1.  Maar nauwelijks 2 minuten later poogde een aanvaller van Groenendaal van ver een poging op doel met een mooi perfect schot juist onder de deklat voorbij een verbouwereerde Khamzat, 1-2.  We moesten effe in onze ogen wrijven of dit wel werkelijkheid was.  Coach Conteh schreeuwde zijn stem schor om onze spelers wakker te schudden en stilaan maar zeker ontwaakte ze uit hun slaapmodus.  Ze trokken nu voluit ten aanval en een poging van Hussein miste de goede richting en eindigde hoog boven doel.  Eén minuut later kwam de bal via een been van een verdediger in de voeten van Joshue, die gemakkelijk de 2-2 kon scoren. Nauwelijks één minuut later speelde Ilias zich vrij en scoorde maar blijkbaar stond hij in buitenspel en ging het feest niet door.  In de 18e minuut kregen onze piraten hun 6e hoekschop, een schot werd nog afgeblokt door de doelman maar in de rebound kon Hussein de 3-2 scoren.  En vlak voor het einde van de eerste periode pikte ook Ilias zijn doelpuntje mee, zodat we met een 4-2 een korte pauze ingingen.

 

De 2de periode was nauwelijks begonnen of Ilias kon alleen op de doelman afgaan maar deze was goed bij de les en kon deze actie onschadelijk maken.  De combinaties volgden zich nu snel op en een één twee tussen Ilias en Pierre leverde alsnog geen resultaat op door toedoen van de doelman. Enkele seconden later kon Sekou scoren maar ook hij bleek in buitenspel te staan.  Ilias en Pierre toverden dan onder hun beide dan nog maar eens een mooie combinatie uit de schoenen en nu kon Pierre wel afwerken en de 5-2 scoren.  Ilias had nu echt zijn draai gevonden maar zijn pogingen eindigden ofwel juist naast de paal ofwel in de handen van de doelman.  Ook een doelrijpe kans voor Pierre werd door de doelman uit zijn doel gehouden.  Echter was de doelman machteloos bij een ongelukkige own-goal van een verdediger, 6-2 in de 32e minuut.  Daarna ging Ilias nog eens vanop de middellijn op volle snelheid zijn kans, hij werd foutief gestuit maar slaagde er toch in om in balbezit te blijven, de scheidsrechter gaf goed voordeel, en Ilias naast de doelman de bal in doel plaatsen 7-2.  Twee minuten later alweer Ilias die zich tussen een 3-tal verdedigers murwde en de 8-2 kon scoren. En nog was het niet gedaan want op enkele seconden van de pauze scoorde ook Andrew zijn doelpuntje zodat we gingen rusten met een 9-2 stand.

 

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet, Groenendaal kwam echt niet meer over de middellijk. Onze coach had de spelers nu opgedragen om steeds in 3 tijden te spelen alvorens een doelpoging te wagen, het werd dus bij wijze van spreken een oefensessie.  Luke speelde zich op rechts goed vrij liep tot aan de doellijn en zette voor naar doel waar een verdediger de bal ongelukkiglijk in eigen doek verwerkte, 10-2.  Groenendaal moest nu de ene aanvalsgolf na de andere verwerken, het regende hoekschoppen en uiteindelijk  kregen ze nog 2 doelpunten tegen, via Joshue en Ilias, zodat we de laatste periode zouden aanvangen met een 12-2 voorsprong.

 

Die laatste periode begon alweer met een mooie combinatie Luke-Ilias waarna deze laatste de 13-2 kon scoren.  Zelfs Niran poogde,met een ver en hoog schot,  zijn kans maar zijn schot belandde op de bovenkant van de deklat. Eén minuut later zorgde Pierre met een assist dat Yassir de 14-2 kon scoren.  Kort daarna scoorde ook Luke de 15-2, daarna Ilias de 16-2 en het doelpuntenfestival werd door Ilias, in de allerlaatste minuut afgesloten met een knap geplaatste kopbal waarbij de 17-2 eindstand een feit was.  In deze wedstrijd kregen we welgeteld  18 hoekschoppen en geen enkele tegen.

Piraten : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Hussein – Ayoub – Sekou –Ilias –Telmo – Pierre –Luke –Yassir – Joshue -Andrew

 

Doelpunten :  7’ 0-1 GD / 9’ 1-1 Hussein / 11’ 1-2 GD / 15’ 2-2 Joshue / 19’ 3-2 Hussein /20’ Ilias 4-2 /

24’ 5-2 Pierre / 32’ 6-2 owngoal / 36’ 7-2 Ilias /38’ 8-2 Ilias / 40’ 9-2 Andrew / 48’ 10-2 owngoal /

49’ 11-2 Joshue / 55’ 12-2 Ilias / 62’ 13-2 Ilias / 71’ 14-2 Yassir / 72’ 15-2 Luke / 74’ 16-2 Ilias /

80’ 17-2 Ilias

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*