Linkeroever

U15 haalt uit

U15 RAPID AC-CPLO   Piraten blijven de overwinningen opstapelen.

Het Rivierenhof was vandaag onze bestemming waar we het plaatselijke K.Rapid AC moesten bestrijden.

 

Het was vlak voor aanvang van de wedstrijd dat de scheidsrechter kwam opdagen zodat de wedstrijd met 10 minuten vertraging begon.  Diezelfde brave man zou in de wedstrijd, totaal onnodig, nog veel aandacht naar zich toetrekken.  Onze piraten mochten de aftrap nemen en namen onmiddellijk het initiatief.  De hobbelige staat van het veld veroorzaakte echter ook veel slechte balcontroles.  Het 1e echte doelgevaar noteerden we in de 6e minuut en verrassend genoeg was het Rapid dat ei zo na op voorsprong kon klimmen, een Rapidspeler was sneller op de bal dan Khamzat, trapte naar het lege doel maar Kaleb kon gelukkig de bal nog net voor de lijn wegwerken.  De 1e echte doelkans voor onze piraten noteerden we 2 minuten later toen Ilias zich mooi vrijspeelde en op links richting doel kon afstevenen, de doelman was ver uit zijn strafschopgebied gekomen, Ilias slaagde erin om hem te omspelen maar zijn schot werd nog net door een verdediger in hoekschop verwerkt. Enkele minuten later was het diezelfde Ilias die, een ver uit zijn strafschopgebied,  uitgekomen doelman tegenkwam en deze hield nu de bal met zijn hand tegen, terechte gele kaart en vrijschop voor onze piraten.  Bij die vrijschop kwam Luke in balbezit en probeerde met een afstandsschot de doelman te verslaan maar zijn schot belandde ver naast de paal.  Onze piraten drongen Rapid nu volledig op eigen helft terug, Yassir speelde zich, in de 14e minuut,  mooi vrij in de grote rechthoek trapte hard op doel,  de doelman pareerde het schot, de goed gevolgde Luke kon in de rebound zijn 1e doelpunt in zijn 1e wedstrijd voor onze piraten scoren. In de 18e minuut kreeg Ilias de bal toegespeeld en plots floot de scheidsrechter tegen Ilias, die zou de tegenstrever beïnvloed hebben omdat hij “ja” riep.  Ilias begreep er niets van en kreeg de gele kaart wegens protest.  Vlak voor einde van het eerste quarter speelde Ilias zich weer mooi vrij en zijn schot belandde juist naast de verkeerde kant van de paal. Zo gingen we met een, veel te magere,  0-1 voorsprong een kleine pauze nemen.

 

Ook bij aanvang van het tweede quarter trokken onze piraten onmiddellijk ten aanval, Luke speelde zich knap vrij op rechts en verraste de doelman met een geplaatst schot in de verste hoek, 0-2 na 22 minuten. Twee minuten later was het Rapid dat nog eens even de neus aan het venster kwam steken en een slechte balcontrole van Niran, die zich hierdoor zelf in de problemen bracht en met een tekort terugspeelde bal naar Khamzat was een Rapidspeler sneller bij de bal en kon zo onze doelman verslaan.  Uit het niets werd het dus 1-2.  Maar onze piraten lieten zich hierdoor niet ontmoedigen en bleven overduidelijk de wedstrijd beheersen.  Een knap samenspel tussen Telmo  en Luke, zorgde ervoor dat Telmo alleen voor de doelman kwam en koelbloedig de 1-3 onder de doelman door scoorde. In de 30e minuut speelde Ilias zich voorbij een tegenstrever vrij, legde bal terug tot bij Luke, die beheerst zijn 3de doelpunt scoorde, van een geslaagd debuut gesproken.  En nauwelijks 1 minuut later was het de beurt aan Ilias om zelf zijn doelpuntensaldo op te krikken, met een hard afstandsschot versloeg hij de doelman en via de onderkant van de deklat belandde de bal in het doel. En nog was het niet gedaan want bij een hoge voorzet voor doel kopte Pierre naar doel maar de doelman kon nog juist de bal met de voet onschadelijk maken.

Zo konden we met een 1-5 stand gaan rusten.

 

Het 3de quarter kwam Rapid het best uit de startblokken, zij kregen reeds vlug een onrechtstreekse vrijschop toegekend,  vlak voor het strafschopgebied.  Bij deze vrije trap werden onze verdedigers even verrast maar gelukkig kon Khamzat  in 2 tijden het doelgevaar weren.

Bij een volgende aanval van onze piraten ontstond er een kleine schermutseling voor het doel van Rapid maar Pierre en Luke slaagden er net niet in om de bal over de doellijn te werken.  Kort daarna probeerde Ilias met twee afstandsschoten op doel te scoren maar evenwel zonder resultaat.  Dit 3de quarter was er één om vlug te vergeten, er werd niet gescoord  met dit holderdebolder voetbal.

 

In het laatste quarter kwam onze piraten nu wel plots terug sterk uit de startblokken. Yassir speelde zich op rechts vrij en waagde toen zijn kans met een afstandsschot dat via de onderkant van de deklat in doel verdween, 1-6 in de 1e minuut van dit quarter.  Nauwelijks enkele minuten later werd Ilias mooi gelanceerd maar werd door de scheidsrechter, totaal onterecht, afgefloten voor buitenspel. Het was de scheids blijkbaar ontgaan dat er aan de andere kant van het veld nog een speler op de rand van het strafschopgebied stond.  Onze coach liet even zijn ongenoegen blijken en dat was niet naar de zin van de scheidsrechter.  Onze délégué werd op het matje geroepen en moest zijn coach aanmanen om rustig te blijven en in de dug-out plaats te nemen. Na deze ietwat tumulte fase konden we terug beginnen voetballen.  Het was Ilias die dan maar orde op zaken stelde en zich voorbij enkele tegenstrevers slalomde en vervolgens de doelman kansloos liet, zeer knappe actie was dat:  1-7 in de 72e minuut.  En toen was het tijd om de Rapidspelers nog een geschenk aan te bieden.  Kaleb kreeg de bal toegespeeld in het strafschopgebied, trapte de bal richting doel maar had niet gezien dat Khamzat reeds naar hem was toegelopen om de bal te onderscheppen en zo verdween de bal aldus in het lege doel waar Niran juist te laat kwam om de bal nog weg te kunnen trappen.  Dat vroeg natuurlijk onmiddellijk om een antwoord , Crispin speelde snelle Ilias goed aan, die zich alweer voorbij een tegenstrever slalomde en weliswaar van uit een schuine hoek er toch nog in slaagde om de bal over de lijn te werken, meteen 2-8.  In de allerlaatste minuut van de wedstrijd zorgde de scheids nog maar eens voor verwarring toen hij, na een onschuldig duel tussen Shakour en een Rapidspeler overtreding floot tegen Shakour, naar zijn achterzak greep en de rode kaart bovenhaalde, consternatie alom,  niemand die er iets van begreep, maar hijzelf blijkbaar ook niet want hij stak de rode kaart terug weg en gaf dan toch maar een gele kaart aan Shakour, die zich van geen kwaad bewust was en hij alleen niet.  Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd op een 6e opeenvolgende overwinning van onze piraten. Resultaat : 2-8

 

 

Piraten : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Giorgy – Ilias – Telmo – Pierre – Yassir – Luke -Crispin

 

Doelpunten :  14’ 0-1 Luke /22’ 0-2 Luke / 24’ 1-2 Rapid / 28’ 1-3 Telmo / 30’ 1-4 Luke / 31’ 1-5 Ilias /

61’ 1-6 Yassir / 72’ 1-7 Ilias / 74’ 2-7 Kaleb (own-goal)  / 76’ 2-8 Ilias

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*