Linkeroever

U15 haalt 15 op 15

U15 CPLO-GROENENHOEK  5e overwinning op rij!

Onze piraten ontvingen zaterdag de 2de in de stand Groenenhoek. Onze piraten waren verwittigd want de tegenstander had enkel zijn 1e wedstrijd verloren en won daarna dus 3x op rij.

Vanaf de aftrap trokken onze piraten ten aanval en Ilias kon zich meteen op de rechterflank vrijspelen, leverde een perfecte voorzet af, de doelman en zijn verdedigers waren hierdoor verrast, zodat Pierre daar plots ter hoogte van de kleine backlijn moederziel alleen stond en maar in het lege doel had te trappen maar onbegrijpelijk er toch nog in slaagde de bal hoog over doel te schieten.  Het had zowaar 1-0 kunnen staan na nog geen minuut spelen.  Nadien trok ook Groenenhoek ten aanval maar evenwel zonder gevaar.  De wedstrijd kabbelde verder wat rustig over en weer,  weliswaar met een licht speloverwicht voor onze piraten.  In de 13e minuut kreeg Ilias een vrije schietkans maar zijn schot werd nog juist voor de doellijn onschadelijk gemaakt.  In de 19e minuut noteerden we een vrijschop voor Groenenhoek vlak voor het strafschopgebied.  De vrije trap belandde boven het doel. In de daaropvolgende tegenaanval veroverde Sekou de bal, speelde zich mooi vrij en bediende de vrij staande Ilias die de 1-0 kon scoren.  Op basis van het spelbeeld een verdiende voorsprong.  Het eerste quarter werd met deze stand beëindigd.

Groenenhoek was  niet aangeslagen en ging voluit zijn kans en er was een attente doelman Khamzat nodig om onheil te vermijden. Het ging nu echt over en weer en het leek alsof onze piraten de greep op de wedstrijd aan het verliezen waren.  Groenenhoek rook zijn kans maar werd telkens voor het strafschopgebied door onze verdediging gestopt.  Een echte doelkans voor onze piraten noteerden we pas in de 31e minuut waar  een persoonlijke actie van Yassir op de doelman strandde.  Groenenhoek bleef het onze piraten moeilijk maken en in de 37e minuut,  na een hoekschop, was het bijna zover, gelukkig besloot de aanvaller maar net naast de paal. Echter een minuut later trokken de groenwitten alweer ten aanval, waarbij een speler zich centraal door onze verdediging slalomde en doelman Khamzat kansloos liet en de stand in evenwicht bracht.  Onverdiend konden we dat zeker niet noemen.

De pauze had onze piraten duidelijk deugd gedaan want zij namen onmiddellijk het initiatief en dwongen Groenenhoek op eigen speelhelft terug.  Een hoge voorzet belandde, in de 43e minuut,  perfect op het hoofd van Ilias, die echter niet genoeg kracht op de bal kon zetten zodat de doelman deze gemakkelijk onschadelijk kon maken. In de 48e minuut alweer een mooie poging van Ilias, zijn schot werd door de attente doelman weg gebokst in de voeten van Yassir maar diens schot belandde  op de paal.  Dit was een uitgelezen kans om terug op voorsprong te kunnen komen.  Onze piraten bleven vol gas geven en het was duidelijk dat Groenenhoek naar zijn 2de adem zocht.  In de 52e minuut trok Sekou op rechts ten aanval, omspeelde zijn tegenstander en werd van de sokken gelopen juist binnen het strafschopgebied.  Maar de scheidsrechter legde de bal er buiten.  Hier was een gele kaart en een strafschop de enige juiste beslissing geweest. Maar we vergeven het de nog jonge scheidsrechter, die de wedstrijd wel goed leidde.  De vrije schop leverde niets op.  Maar 2 minuten later zou diezelfde Sekou  zijn tegenstander toch kunnen omspelen, zette strak voor en voor de goed gevolgde Ilias was het een koud kunstje om de 2-1 te scoren.  Mooie aanval bekroond met een mooi doelpunt.  Dik verdiende voorsprong op dat moment. Het ging plots heel snel want na de aftrap veroverde Sekou onmiddellijk de bal, bediende Crispin, die op zijn beurt alweer een zich goed vrij gespeelde Ilias kon bereiken en deze aarzelde niet om zijn hattrick te scoren!  Groenenhoek werd nu helemaal weggespeeld, Ilias trok nog eens op solotoer omspeelde mooi zijn tegenstander die niets anders kon dan hem foutief te stuiten.  Overduidelijke overtreding in het strafschopgebied en ditmaal dus wel strafschop.  Kapitein Shakour zette zich achter de bal maar zijn schot was niet hard genoeg zodat de doelman het kon pareren en ook in de rebound werd het schot afgeblokt.  Jammer maar geen man overboord bij deze 3-1 stand. Het 3de quarter waren onze piraten heer en meester geweest.

Het laatste quarter bleven onze piraten enthousiast verder gaan op hun elan en als steeds een hard werkende Giorgy bediende Yassir, die ditmaal wel de weg naar de netten vond en de 4-1 scoorde.  Blijkbaar vonden onze piraten het nu plots welletjes en lieten Groenenhoek dus ook even terug aan de bal komen.  Niet zonder gevaar want in de 68e minuut belandde een schot via doelman Khamzat tegen de paal en in de rebound schoot de Groenenhoek speler de bal hoog over doel.  Omdat onze piraten de teugels lieten vieren slaagde Groenenhoek er terug in om wat evenwicht in het spel te brengen.  En uiteindelijk zouden zij erin slagen om, in de 76e minuut, toch de score te kunnen milderen tot 4-2.  Onze piraten schoten plots terug wakker maar het enige wapenfeit was nog een schot van Sekou dat tegen de paal belandde.  Zo eindigde deze wedstrijd op een 5de opeenvolgende overwinning van onze piraten, die dus het maximum van de punten behouden.

Piraten : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Giorgy – Joshue – Seikou – Ilias – Telmo – Pierre – Yassir – Ayoub -Crispin

 

Doelpunten :  19’ 1-0 Ilias / 38’ 1-1 GH / 54’ 2-1 Ilias  / 55’ 3-1 Ilias / 66’ 4-1 Yassir / 76’ 4-2 GH

 

Verslag door Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*