Linkeroever

U15 blijft winnen!

U15 FC SEJA-CPLO  2-4

Voor de 2e verplaatsing van het seizoen trokken we naar de Laaglandlaan in Merksem om FS Seja te bekampen.  De opwarming diende te gebeuren in de gietende regen maar gelukkig kondigden opklaringen in de verte beterschap aan.

Bij aanvang van de wedstrijd verminderde de regen maar er stond wel een stevige wind.  Onze piraten moesten in de eerste periode tegen de wind opboksen.  Dit weerhield er hen niet van om al onmiddellijk in de aanval te gaan.  De eerste gevaarlijke aanval noteerden we in de 3e minuut toen Ardian zich op rechts vrij speelde maar zijn schot belandde naast de paal.  Seja antwoordde hierop onmiddellijk met eveneens een schot naast doel.  In de 8e minuut speelde Ardian zich weer vrij en ditmaal moest de doelman het schot pareren.  Onze piraten hadden duidelijk balbezit en het was enkel met counters dat Seja zich gevaarlijk toonde.  Bij één van die tegenaanvallen kon een Sejaspeler, duidelijk uit vele meters buitenspel,  op ons doel afstevenen maar gelukkig kon onze doelman Khamzat het gevaar verijdelen.  Even daarna weer een counter die door onze verdedigers foutief diende gestopt te worden, de vrije trap belandde over doel.  Bij een één twee tussen Ardian en Crispin werd een bedrijvige Giorgy vrijgespeeld maar diens schot belandde hoog over doel. In de 18e minuut kon Seja verrassend toch scoren met een verre trap waarop Khamzat kansloos was.  Er moet wel gezegd worden dat een voorafgaandelijke duwfout niet werd bestraft waarna Seja onmiddellijk kon scoren.  Volledig tegen de gang van het spel in stonden onze piraten dus 1-0 achter.

 

Het tweede quarter verliep het allemaal plots wat moeizamer. Toch bleven onze piraten het spel opeisen wat resulteerde in halve kansjes.  Uiteindelijk zou het speloverwicht dan toch beloond worden, Ardian speelde zich op rechts mooi vrij en zijn schot verdween mooi in de verste hoek van het doel 1-1.  De ene aanval na de andere stapelde zich nu op maar telkens was er wel een Seja-speler die het gevaar kon afblokken.  Uit een zoveelste hoekschop van Sekou kreeg Pierre de bal plots voor de voeten maar hij was te verrast  om toch te kunnen afwerken.  Nog geen minuut later waagde diezelfde Pierre zijn kans maar zijn schot strandde tegen de onderkant van de deklat en zo terug het veld in.  De rust werd alzo bereikt met een 1-1 stand en daar mocht Seja zeer blij mee zijn.

 

Na de pauze speelden onze piraten met de wind in de rug en dat schepte zeker meer mogelijkheden met verre afstandsschoten.  Seja geraakte nu echt niet meer over de middellijn, éénrichtingsvoetbal van de bovenste plank.  Een vrije trap van Ardian, in de 46e minuut, streelde de bovenkant van de deklat. Kort daarna een mooi kans voor Yassir maar diens schot belandde in het zijnet.  In de 48e minuut onderschepte Kaleb de bal, schoof deze door naar Giorgy, die met een mooi geplaatst schot de doelman kansloos liet en dus eindelijk 1-2!  Geloof het of geloof het niet maar het was bij de aftrap na dit doelpunt dat Seja even over de middellijn kwam! Onze piraten roken bloed en een schot op doel van Sekou belandde rakelings naast. Even later speelde Sekou zich weer goed vrij en zijn voorzet belandde ter hoogte van de kleine backlijn bij Jeffrey, die echter onbesuisd hoog over schoot.

De 1-3 hing in de lucht, maar zoals zo dikwijls gebeurt geschiedde dan ook, een Seja speler speelde zich plots op rechts vrij kon ongehinderd richting doel oprukken en uit het niets stond de stand plots in evenwicht. Je moet het maar doen, in het 3de quarter 2x over de middellijn geraken en scoren!

 

Het laatste quarter moest het dan maar gebeuren! Het kon toch niet dat onze piraten na zulke wedstrijd punten zouden verliezen.  Onze vaste hoekschoptrapper Sekou bereikte Ardian en diens schot belandde tegen binnenkant paal,  rolde langsheen de doellijn, al dan niet over de doellijn, in handen van de doelman.  Onze piraten gooiden nu werkelijk alles in de aanval maar het was toch weer uitkijken voor de counters van Seja.  Ardian moest bij het onschadelijk maken van één van die counters een Seja speler foutief stoppen waarvoor hij de gele kaart kreeg. Onze talentvolste speler Sekou ging eventjes op de solotoer, wrong zich tussen 3 tegenstrevers door en zijn knap schot belandde via de onderkant van de deklat ditmaal wel in doel, 2-3 in de 72e minuut.   En 2 minuten later kon Ardian een hoekschop van Sekou in doel verwerken zodat er eindelijk een geruststellende voorsprong was 2-4.  In de allerlaatste minuut waagde ook Yassir zijn kans met een afstandsschot maar zijn schot strandde, via de handen van de doelman, tegen de deklat. Zo troffen we deze wedstrijd 4x de deklat.   De wedstrijd eindigde zo op een 2-4 overwinning voor onze piraten en daar mocht Seja zich zeer gelukkig mee prijzen!  4 overwinningen op rij voor onze piraten, die alzo het maximum van de punten behouden!

 

Piraten  : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Crispin – Sekou – Telmo – Pierre – Yassir – Ardian – Ayoub

Doelpunten :  18’ 1-0 / 34’ 1-1 Ardian / 48’ 1-2 Giorgy / 60’ 2-2 / 72’ 2-3 Sekou / 74’ Ardian 2-4

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*