Linkeroever

U15 Linkeroever wint de topper!

U15 CPLO-Helderhoek  6-1  Piraten ongenaakbaar

Het toeval wou dat juist de 2 enige ploegen van de reeks met het maximum van de punten vandaag tegenover elkaar stonden. In een warme nazomerse zaterdagnamiddag kon de wedstrijd van start gaan.  En onmiddellijk namen onze piraten het initiatief en zette het Helderhoek al meteen onder druk.   De bezoekende doelman moest al meteen tonen dat hij bij de les was om een eerste gevaarlijke  aanval onschadelijk te maken.  In de 7e minuut spurtte Ardian op volle snelheid voorbij zijn tegenstrevers en gaf een knappe assist tot bij Ilias, die de kans niet liet ontglippen en de 1-0 scoorde.

Nauwelijks 2 minuten later pikte Sekou de bal in het midden van het veld op en rukte centraal op doel af, enkele tegenspelers omzeilend, en dan knap de bal naast de doelman in doel knallen, 2-0!

Onze piraten bleven het doel van Helderhoek bestormen en zij stonden erbij en keken ernaar.  Ilias ging zo ook nog eens op de solotoer in de 15e minuut en verscheen alleen voor de doelman, die met een geweldige reflex alsnog deze knappe aanval kon onschadelijk maken. En nauwelijks 2 minuten later was het Ardian die nu alleen op doelman af ging maar ook nu was de doelman zeer goed en snel uitgekomen om een doelpunt te voorkomen.  Maar een 3de goal hing in de lucht en in de 19e minuut onderschepte Niran een bal in het midden gaf door aan Sekou, die Ilias het straatje in stuurde en ditmaal was de doelman kansloos, 3-0.  Het eerste quarter werd zo beëindigd met een ruime voorsprong.

 

Vlak na de herneming leed Shakour dom balverlies en zo kon zijn tegenstrever alleen op onze doelman Khamzat oprukken maar ook onze Khamzat was alert en kwam gepast uit om alzo een tegendoelpunt te verhinderen.  In de 31e minuut ging Ilias op volle snelheid door op rechts tot aan de doellijn en plaatse dan de bal knap voor doel waar de vrijstaande Pierre de bal simpel binnen knalde.

In de 35e minuut kon Khamzat met een knappe reflex een schot van dichtbij tegenhouden zodat zijn doel ongeschonden bleef. Zo werd de pauze bereikt met een ruime 4-0 voorsprong.

 

Blijkbaar had de pauze voor onze piraten niet lang genoeg geduurd en moesten zij het initiatief laten aan Helderhoek.  De blauwwitten waren, ondanks de grote achterstand, toch met volle moed begonnen en zij werden in de 44e minuut hiervoor beloond.  Een knappe afstandsschot belandde vlak onder deklat voorbij een kansloze Khamzat in doel, 4-1.  En plots waren onze piraten dan toch terug bij de les. Blijkbaar moesten ze even een wake-up call krijgen.  In de 52e minuut waagde Joshue een poging maar zijn schot ging rakelings naast de paal buiten.  Bij een tegenaanval was Khamzat tot  ver buiten het strafschopgebied gelopen en kon nog juist met het hoofd een schot onschadelijk maken.

 

In het vierde en laatste quarter namen onze piraten terug volledig de match in handen.

In de 67e minuut was het de beurt aan Telmo om even op wandel te gaan door de verdediging van Helderhoek en zo mooi de 5-1 kon scoren. Nauwelijks 1 minuut later bediende Ilias mooi de vrijgelopen Yassir maar diens schot belandde hoog boven doel. In de 72e minuut kregen onze piraten een vrijschop toegewezen vlak voor het strafschopgebied, de vrije trap van Ilias was echter niet goed gekadreerd en belandde boven het doel.  Diezelfde Ilias speelde zich in de 74e minuut alweer knap vrij en kon zo mooi afwerken, 6-1! Onze verdediging begon ook nog even te knoeien en dankzij dit geklungel kon Helderhoek nog 2 maal gevaarlijk zijn, eerst belandde een schot boven op de deklat en vlak erna diende Khamzat op het nippertje nog een tegendoelpunt te vermijden.  Onze piraten trokken daarna nog enkele keren in de aanval maar ze hadden duidelijk hun beste pijlen verschoten omdat de frisheid en de precisie ontbrak om de score nog hoger op te drijven. De warmte eiste duidelijk ook zijn tol.  Maar goed uiteindelijk werd deze sportieve wedstrijd door de goed leidende scheidsrechter afgefloten met een 6-1 eindstand.  Zo worden onze piraten alleen leider met het maximum der punten!

 

Piraten : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Giorgy – Joshue – Seikou – Ilias – Telmo – Pierre – Isaak – Yassir – Ardian – Ayoub

Doelpunten :  7’ Ilias 1-0 / 9’ Seikou 2-0 / 19’ 3-0 Ilias / 31’ 4-0 Pierre / 44’ 4-1 / 67’ Telmo 5-1 /

74’ Ilias 6-1

Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*