Linkeroever

U15 wint met 1-2 van Simikos

U15 VK Simikos-CPLO  1-2

 

Onze tegenstrever van vandaag had zijn wedstrijd vorige week met 12-1 verloren en onze spelers trokken dan ook vol vertrouwen naar Schoten.  Maar met de afwezigheid van Ilias en Giorgy was onze aanvalslinie onthoofd en dus moest er noodgedwongen geëxperimenteerd worden.

 

Vanaf het begin van de wedstrijd namen onze piraten wel het initiatief maar een bedrijvige Sekou vond niet onmiddellijk een aanspeelpunt.  In de 7e minuut slalomde Sekou voorbij enkele tegenstrevers en kon hij bijna vanop de doellijn voorzetten, de bal schampte via het been van Isaak af en kwam bij Jeffrey terecht die koelbloedig afrondde 0-1.  Onze piraten bleven het overwicht houden maar zoals gevreesd was het veel te steriel.  In de 11e minuut werd een schot van Joshue mooi van onder de deklat weggetikt door de doelman.  Sporadisch kwam Simikos eens opzetten maar ook daar werd het gevaar voor ons strafschopgebied geweerd  door onze verdedigers.  De eerste 20 minuten eindigden dus met een overduidelijk overwicht voor onze piraten.

 

Na de korte onderbreking bleven onze piraten het initiatief nemen. In de 24e minuut kregen we vlak voor het strafschopgebied een rechtstreekse vrije trap.  Sekou plaatste de bal juist onder de deklat en de doelman kon deze in hoekschop verwerken.  En weer liet de thuisspelende doelman zich in de 28e minuut opmerken door een mooi schot van Telmo van juist onder de deklat weg te plukken.  Niettegenstaande zijn kleine gestalte toonde deze doelman toch een enorme veerkracht.

Onze piraten bleven het overwicht behouden maar toch moest onze doelman Khamzat enkele keren gepast uit zijn doel komen om enig gevaar te weren.  In de 32e minuut was er een schermutseling voor het doel van Simikos maar niemand van onze piraten kon de bal in doel schieten.  De rust werd dus bereikt met een magere 0-1 voorsprong.

 

Na de rust werden onze piraten plots verrast door een gretig Simikos dat zowaar resoluut in de aanval ging.  Onze doelman kon een bal van onder de deklat nog keren maar de bal botste op de knie van een tegenstrever die op een gelukkige wijze de 1-1 scoorde.  Het spreekwoordelijke deksel op de neus dus voor onze piraten.  Zij waren nu echt wel even het noorden kwijt.  Plots konden er 2 spelers van Simikos alleen op doelman Khamzat afstevenen maar onze klaar kijkende doelman was perfect getimed uit zijn doel gekomen en kon het gevaar neutraliseren. Het zou niet de laatste keer zijn dat onze doelman gepast moest uitkomen.  Af en toe staken onze piraten nu toch wel terug de neus aan het venster en een knap schot van Telmo werd in de 47e minuut door een sterk keepende doelman in hoekschop verwerkt.  In dezelfde minuut waagde ook Mohammed zijn kans maar ook nu haalde de doelman het schot van juist onder de deklat uit doel.  Simikos bleef in dit 3de quarter toch de gevaarlijkste ploeg en toen Khamzat éénmaal slecht getimed uit zijn doel was gekomen kon Shakour, gelukkig voor ons, nog net op de lijn een doelpunt voorkomen.

 

Het laatste quarter was nog maar pas gestart of Sekou ging op de solotoer, zag geen vrije medespeler staan en waagde zijn kans dan zelf maar.  Zijn schot was perfect in de winkelhaak geplaatst en ditmaal was de kattensprong van de doelman onvoldoende om een doelpunt te voorkomen.  1-2 dus in de 61e minuut.  Simikos moest even van deze opdoffer bekomen maar bleef toch moedig verder vechten.  Ook onze doelman Khamzat toonde zijn kwaliteiten door een mooi schot nog in extremis in hoekschop te kunnen verwerken.  Ook Pierre schuwde de duels niet en zijn tackels waren soms op het randje, de scheidsrechter maakte blijkbaar een optelsom van deze overtredingen en bestrafte Pierre met een gele kaart nadat hij een speler had weggeduwd. De overtreding op zich was niet zo erg maar zoals gezegd was het een optelsom die de gele kaart verantwoordde.  De vermoeidheid was nu duidelijk zichtbaar bij de spelers en de onnauwkeurigheden stapelden zich op.  Een strak schot kon maar net van juist onder de deklat door Khamzat in hoekschop worden verwerkt.  Het was nu echt proberen stand te houden.  10 minuten voor tijd waagde Jeffrey ook nog eens een schot en de doelman kon met een gelukje, via de deklat, een doelpunt verhinderen.  Het was nu echt aftellen tot het eindsignaal en de scheidsrechter liet bovendien nog eens 6 minuten extra  spelen omwille van de vele spelonderbrekingen.  Uiteindelijk viel dan toch het verlossende eindsignaal zodat we met de 3 punten huiswaarts konden keren.

 

Onze winnende piraten  : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Joshue – Sekou – Telmo – Pierre – Isaak – Yassir – Mohammed

Doelpunten :  7’ 0-1 Jeffrey / 42’ 1-1 / 61’ 1-2 Sekou

Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*