Linkeroever

U15 LO wint van Andalucia

U15 CPLO-ANDALUCIA

Voor de 1e wedstrijd van het seizoen kregen we Andalucia op bezoek.  Vorig seizoen speelden we met onze U13 daar 2 spectaculaire wedstrijden tegen, die onbeslist eindigden op 5-5 en 4-4. We keken dus volle spanning uit naar deze wedstrijd. Want de jongens zijn nu dus naar U15 doorgeschoven, spelen nu op een volledig veld en 4 x 20 minuten, met 11 tegen 11.                          Een hele verandering dus.

Deze wedstrijd moest eigenlijk door een officiële scheidsrechter van de KBVB geleid worden maar jammer genoeg kwam deze niet opdagen.  Wie wel kwam opdagen was de opleider-controleur voor deze scheidsrechter maar die maakte dus een nutteloze verplaatsing.  Uiteindelijk nam de T2 van Andalucia de verantwoordelijkheid om de wedstrijd te leiden.

Bij het begin van de wedstrijd nam Andalucia al onmiddellijk het heft in handen maar een vlijmscherpe counter resulteerde bijna in de 1-0 voor onze piraten.  Het spel ging snel over en weer, bij een aanval van onze piraten werd de bal met de hand uit het doel geslagen door een verdediger van Andalucia.  De gelegenheidsscheidsrechter floot uiteraard terecht voor penalty maar vergat wel de verdediger uit te sluiten.

Want het reglement is duidelijk :  Een speler, wisselspeler of gewisselde speler wordt uitgesloten indien hij één van de volgende overtredingen begaat:tegenpartij een doelpunt of een duidelijke scoringskans ontnemen door opzettelijk de bal met de hand te spelen

Ilias, onze topscorer van vorig seizoen, scoorde van op de stip zijn 1e doelpunt van het seizoen.

Maar de vreugde was van korte duur want onmiddellijk na de herneming scoorde Andalucia met eens vlijmscherpe aanval de 1-1.

Aan de andere kant gebeurde net hetzelfde, onze piraten trapten terug af gingen in de aanval, Sekou slalomde om zijn man en zette gepast voor en voor Ilias was het een koud kunstje om zijn 2de doelpunt te scoren. Op 3 minuten tijd stond er plots 2-1 op het bord.

De spelers van Andalucia waren even van slag en daarvan profiteerden onze spelers optimaal.  Pierre dook de ruimte in en met een hard en geplaatst schot verschalkte hij de doelman en was het  3-1.  Bij de eerstvolgende aanval van Andalucia had de speler pech toen zijn schot op de paal belandde. Met de 3-1 stand gingen we de pauze in na het 1e kwart (20 minuten) van de wedstrijd.

 

In het 2de kwart ging het spel op een redelijk tempo snel over en weer met de beste kansen toch voor Andalucia. Het was voor onze verdedigers een hele opdracht om de 2 snelle aanvallers af te stoppen.  Zij werden telkens in een snelheid gepakt en het was dus zaak voor hen om goed positie te houden om zo het gevaar te kunnen weren.  Trainer Yannick had hen daar tijdens de korte pauze op gewezen. Gelukkig was er een attente doelman Khamzat, die met enkele knappe tussenkomsten zorgde dat Andalucia niet kon scoren.  Het waren echter onze piraten die vlak voor de pauze de 4-1 scoorden na een mooie actie van een ongrijpbare Sekou, die zelf mooi afrondde.  De kleinste van de bende was een gesel voor de tegenstrever.

 

Andalucia kwam scherp uit de rust en bij hun eerste aanval was het onmiddellijk raak en scoorden zij de 4-2.  Kort daarna schakelde Ilias zijn tegenstander uit, zag de vrijstaande Sekou voor doel en zette voor op het gepaste moment zodat Sekou simpel kon scoren.  Het ging nu wel zeer snel want ook de aanvallen van Andalucia waren vlijmscherp en zoals eerder gezegd werden onze verdedigers regelmatig op snelheid gepakt, wat uiteindelijk resulteerde in een tegendoelpunt. Vlak voor affluiten van het 3de kwart scoorde een ongrijpbare Sekou zijn 3de doelpunt, zodat we met een 6-3 voorsprong het laatste kwart konden aanvatten.

 

In dat laatste kwart lag het tempo bij beide ploegen een pak lager en het was duidelijk dat de meeste spelers door hun krachten zaten.  Toch kregen we een déjà-vu want op enkele minuten voor tijd scoorde Andalucia de 6-4 en 6-5.  Een scenario zoals vorig seizoen leek zich af te spelen, maar dan andersom, toen slaagden onze piraten erin om een verloren situatie alsnog om te zetten in een gelijk spel.  Maar in de laatste minuut zorgde Giorgy voor de bevrijdende treffer door van ver een schot te wagen en tegen de perfect geplaatst lob had de kleine doelman van Andalucia geen verhaal.

Zo eindigde deze sportieve wedstrijd op een 7-5 zege voor onze piraten.

 

Onze winnaars : Khamzat – Shakour – Kaleb – Niran – Jeffrey – Giorgy – Sekou –Ilias – Telmo – Pierre – Mohammed en Isaak

Scoreverloop : 6’ 1-0 Ilias (pen) / 7’ 1-1 / 8’ 2-1 Ilias / 11’ Pierre 3-1 / 39’ 4-1 Sekou / 47’ 4-2 /

49’ 5-2 Sekou / 53’ 5-3 / 60’ 6-3 / 75’ 6-4 / 77’ 6-5 / 79’ 7-5 Giorgy

 

Luc Van Bogaert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*