Eerste Ploeg

City Pirates – Turnhout 1-1

City Pirates begon het seizoen 2019-2020 met een 1-1 gelijkspel thuis tegen Turnhout.

De eerste helft begon desastreus voor de Piraten. Niet alleen kwam Turnhout snel op voorsprong, maar bij die fase kreeg Timothy Dreesen de bal hard tegen zijn slaap.
Hij verloor hierbij het bewustzijn. Na enkele minuten kwam hij terug op zijn positieven, waarna hij ter controle naar het ziekenhuis werd gebracht. Ondertussen mocht hij het ziekenhuis verlaten en hopen we hem na een rustperiode snel terug tussen de lijnen te zien.

0-1 na 7 minuten dus. City Pirates ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een kans via Fall. Op het halfuur kreeg Yorgo Van Hove een rode kaart na een tackle. Met 10 tegen 11 bleven de Piraten strijden. Vanop de stip kreeg Fall de kans om gelijk te maken, maar hij trapte over. Net voor rust zette hij het echter zelf recht door een doorsteekpas van Ernst knap af te werken. Rusten met 1-1!

In de tweede helft bleef City Pirates de betere ploeg. Via El Jattari kwamen we nog dicht bij de overwinning, maar het mocht niet zijn.  De ruststand werd ook de eindstand: 1-1.

Hier het klassement

Op zondag 1 september kon u K. Berchem Sport – RC Hades Kiewit Hasselt in het Jef Mermansstadion bezichtigen.

Wij stelden graag onze infrastructuur ter beschikking van onze Antwerpse buren! 💛💙

De mededeling van Berchem Sport:

“Allereerst wenst Berchem Sport het bestuur van City Pirates Merksem uitdrukkelijk te bedanken voor hun helpende hand. Het is hartverwarmend dat in momenten van nood de Antwerpse clubs iedere vorm van rivaliteit opzij schuiven en het allerbelangrijkste voor ogen houden: een aangename voetbalmiddag voor alle supporters.

Het Berchem-bestuur wenst ook onze tegenstander, Hades Hasselt, te bedanken voor hun flexibele kijk op de situatie en hun medewerking.

Uiteraard verdient ook onze hondstrouwe en luidruchtige aanhang een pluim. De club begrijpt dat het voorbije seizoen door de stadionperikelen allerminst makkelijk was. We hadden u allen graag zondag al ontvangen in ons vernieuwde stadion, maar het is niet anders. Op momenten als deze zit er maar één ding op: met Antwerpse trots door de zure appel bijten. Binnen enkele weken komen we allemaal weer thuis op het Rooi.

  • De algemene inkom bedraagt 12 euro, zowel voor een zit- of een staanplaats dus. De club begrijpt dat dit niet de normale gang van zaken is, maar om organisatorische redenen is dit de beste oplossing. We vragen dan ook om het begrip van onze trouwe supporters voor deze uitzonderlijke situatie.
  • Wie zijn seizoenkaart nog dient af te halen, zal dat aan de inkom van het Jef Mermansstadion kunnen. Wie er toch nog snel eentje wil aanschaffen, zal ook daar terecht kunnen bij onze medewerkers.
  • Om – opnieuw – organisatorische redenen, is de club niet in de mogelijkheid een footlunch te organiseren voor zijn senatoren. Ook de parkeerplekken van onze senatoren verhuizen jammer genoeg niet mee naar Merksem. Dit vanwege het feit dat de club simpelweg niet in de mogelijkheid is om op ‘vreemd terrein’ parkeerplaatsen te reserveren. Opnieuw hopen we op jullie begrip om deze allerminst alledaagse situatie. In de omgeving van het stadion is voldoende parkeergelegenheid, en wie graag voor de wedstrijd toch een hapje gaat eten, kan in verschillende zaken in de ruime omgeving terecht. Of ze er voor aftrap ook ons aller clublied zullen spelen, daar moeten u het antwoord schuldig op blijven…

Rest er ons enkel nog te hopen dat we onze aanhang in volle sterkte mogen ontvangen. Uit, thuis of in Merksem: onze spelers rekenen op uw enthousiaste steun om het nieuwe seizoen met een eerste driepunter te openen.”

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*