Sociaal

Stem op City Pirates :)

City Pirates is genomineerd voor de Bronzen Pagadder 2019 van Beweging.net. Je kan stemmen door een mailtje met naam, adres en project van voorkeur te sturen naar visieantwerpen@beweging.net.

Lees er hier meer over:

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net samen met haar partnerorganisaties de Bronzen Pagadder, naar aanleiding van Rerum Novarum. Een awarduitreiking met een symbolische prijs om alle vrijwilligersinzet stevig in de bloemetjes te zetten. Ook dit jaar werden er drie vrijwilligersprojecten genomineerd. Leer ze hieronder beter kennen.

Tot 27 mei 2019 kan je stemmen op het project dat jouw voorkeur geniet als meest sociaal bewogen.
De winnaar ontvangt het felbegeerde Bronzen Pagadder beeld.
Dit doe je door een mailtje te sturen naar visieantwerpen@beweging.net
In je mail zet je, naast je naam en adres, welk project jouw stem krijgt voor de Bronzen Pagadder 2019.

  • Helder Recht
  • City Pirates
  • De Kompanie

Ook de avond van De Bronzen Pagadder zelf kan er gestemd word via een stemformulier.

Dinsdag 28 mei, in cultuurtempel deSingel. Desguinlei 25 in Antwerpen. Aanvang 20 uur stipt.

Toegang is gratis na verplichte inschrijving
bronzenpagadder@beweging.net
Tel. 03 220 12 22
Geef naam, (mail)adres en aantal gewenste plaatsen door.
U ontvangt een bevestiging die u dient mee te brengen.

De info over City Pirates:

City Pirates is een voetbalproject in verschillende wijken van de stad Antwerpen met een groot hart, dat voetbal toegankelijk wil maken voor iedereen. Elke speler krijgt via een competitieve of recreatieve opleiding de kans zich te ontwikkelen als voetballer. Voor City Pirates vormt voetbal de motor om kinderen en jongeren kansen te geven en competenties aan te leren met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement. Via het sociaal engagement begeleiden ze de jongeren richting een stabiele en evenwichtige toekomst.

De club vormt een sociaal platform waar ouders, kinderen, jongeren en vrijwilligers samenwerken aan een betere stad. City Pirates is bovendien een echte ‘wereldclub’: de club telt meer dan 1100 jeugdspelers met meer dan 80 verschillende nationaliteiten. City Pirates gelooft een plaats te zijn waar sociale cohesie vorm krijgt. De club is een mini-samenleving waar kinderen en ouders in een veilige context hun grenzen verleggen.

Het sociale aspect is bij City Pirates belangrijker dan het sportieve. De sociale werking omvat onder meer huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, begeleiding op vlak van justitie, administratie en schuldbemiddeling, muziek- en dansworkshops, digitale klassen, toeleiding naar (studenten)jobs en zo veel meer.

Deze groei kon natuurlijk niet gerealiseerd worden zonder de vrijwilligers. Geen vrijwilligers, geen City Pirates. Meer dan 200 vrouwen en mannen staan wekelijks klaar om hun steen(tje) bij te dragen aan het project. Op sportief vlak zijn er in de eerste plaats natuurlijk de coördinatoren, trainers en de afgevaardigden. De terreinverzorgers, materiaalmannen, kantine- en loungepiraten, en de wedstrijdorganisatievrijwilligers zorgen voor de perfecte omkadering voor elke training of wedstrijd.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel vrijwilligers op vlak van het sociale: De vrijwilligers die het secretariaat behandelen en alles in goede banen leiden. De vrijwilligers die klaar staan om de jongeren huiswerkbegeleiding, digitale klassen of competentieworkshops te geven. De medische cel die de jongeren begeleidt op vlak van blessures. Ook de vrijwilligers die elke week maar liefst 1100 tenues wassen, mogen niet vergeten worden.

Elke Piraat telt bij City Pirates.
Once A Pirate, Always A Pirate.

Website: www.citypirates.be

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*