Eerste Ploeg

EINDRONDE: PIRATEN OP POST!

Zondag is het D-Day!! We spelen thuis tegen 2de amateurklasser KFC Eppegem om het behoud!

Eppegem werd net als de Pirates 14de met 34 punten en had ook één puntje te kort om zich rechtstreeks te redden.

WIJ ZIJN PIRATES, WIJ ZAKKEN NIET!

Alle Piraten op de afspraak!!

Gratis inkom voor -16 jarige, rest betalend, daar de inkom gesplitst wordt.

City Pirates en Eppegem spelen om het behoud!

Beide ploegen kwamen één puntje te kort om hen rechtstreeks te redden. Plaats 14 met 34 punten en dus een wedstrijd om het behoud is het verdikt.

Hoe komt dit?

Aangezien er uit eerste amateurklasse drie Vlaamse ploegen (ASV Geel, SC. E. Aalst en R. Knokke FC) zakken, is er in zowel 2de als 3de amateurklasse een bijkomende daler. De verliezer van vandaag zakt dus sowieso.

Echter, er is een bijkomende daler naar 3de klasse amateur wanneer in de eindronde voor naar 1ste amateur de deelnemer uit de 1ste amateur een Vlaamse club is (hier het geval met KSV.Oudenaarde), maar de winnaar van die eindronde een Waalse club is.

Concreet worden de halve finales voor eerste amateurklasse gespeeld met volgende vier ploegen: Oudenaarde, 1 Waalse ploeg en 2 Vlaamse ploegen.

Vandaag zullen Francs Borains en Visé uitmaken wie die Waalse ploeg wordt.

In de eerste ronde in Vlaanderen waren KRC Gent en Olympia Wijgmaal vrij, zij zullen in de kwartfinales spelen tegen de respectievelijke winnaars van de duels: Mandel United vs Ronse en Bocholt vs Hasselt. De twee winnaars van die duels, die op 15 mei wordt gespeeld, spelen dus samen met Oudenaarde en de Waalse ploeg de halve finales.

Zolang Visé of Francs Borains deze eindronde niet wint, blijft de winnaar van vandaag in tweede amateurklasse.

One Comment

  1. Guy.crikemans

    Volgens mij is het de eindronde tussen eerste en tweede amateurs die bepalend is. Oudenaarde is daar al zeker bij plus nog twee ploegen uit tweede amateurs Vlaanderen en een Waalse en als die de eindronde wint, degradeert ook de winnaar van City Pirates – Eppegem. Kijk het nog eens na!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*