Clubleven & Evenementen, Eerste Ploeg, Merksem

Interview met Maurice!

Vandaag neemt Maurice voor de laatste keer de micro in de hand om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het vormt de laatste dag in een indrukkende 25-jarige carrière als vrijwilliger van City Pirates. Om die reden een interview met dit monument van City Pirates!

 

Maurice, niet geboren, maar wel getogen Merksemnaar:

Mijn moeder was een Waalse, mijn vader een Vlaming. Ik ben geboren in Perwez, want mijn moeder wou graag dicht bij huis bevallen. Meteen erna zijn we terug naar Merksem verhuisd, waar ik tot op vandaag nog steeds woon. Als mechanieker en later als teamleader heb ik altijd bij Crown Cork gewerkt. Het bedrijf was toen gelegen aan de Azijnbrug. Je kan dus wel stellen dat mijn gehele leven zich in Merksem afspeelde.

 

Maurice als voetballer

 

Als kind wou ik heel graag voetballen, maar mocht ik niet van mijn moeder. Zij vond het te gevaarlijk. Kijken mocht gelukkig wel en zo was ik een fervent supporter van Olse Merksem. Ik spaarde toen telkens geld bijeen tot ik genoeg had voor een ticketje. Zo heb ik de grote Jef Mermans hier nog zien spelen. Later toen ik getrouwd was, kon ik het dan toch niet laten en begon ik te voetballen bij Atlanta in het KVV. Een snedige rechtsback! Ook bij mijn werk bleef ik meedoen met de zaalvoetbalploeg en dit tot mijn 50ste.

 

Maurice als Piraat!

 

Toen mijn twee kinderen aangaven dat ze wilden voetballen, was er in mijn ogen maar één optie: Olse Merksem! Aangezien ik telkens aanwezig was bij de wedstrijden werd mij na het eerste seizoen gevraagd om afgevaardigde te worden. Dit was in 1994. Een functie die ik maar al te graag deed. Het was het begin van heel wat andere functies binnen de club: ik begon te zetelen in het jeugdbestuur als secretaris, ik vertegenwoordigde de jeugd binnen de Raad van Bestuur, ik organiseerde mee de recepties bij de jeugdwedstrijden en ik floot alle wedstrijden van de duiveltjes en preminiemen. Gelukkig waren er toen net wat minder ploegen als nu 😉

 

Sinds 2003 zetel ik in de Raad van Bestuur. Het beheren van de kledijpakketen is 6 seizoenen geleden begonnen. Het afroepen bij wedstrijden doe ik nu 5 seizoenen.

 

Buiten voorzitter en GC heb ik dus bijna elke functie wel bekleed 😉

 

Mooiste momenten!

 

Er waren zoveel mooie momenten: toen we kampioen werden door in de laatste minuut tegen Mariaburg te winnen, de prachtige toernooien waarbij het volle bak plezier en ambiance was, de recepties die maar bleven uitlopen… Echter, het moment dat voor mij op 1 staat, is eigenlijk het moment dat Michel voorzitter werd en de eerste Raad van Bestuur leidde. Het was een enorme stijlbreuk. Waar vroeger 2-3 mensen alle belangrijke beslissingen maakten, kregen we nu inzage in de financiële cijfers en werden we echt betrokken. De voldoening en de beleving groeide enorm. Michel gaf mij nog meer het vertrouwen om harder te werken en er vol voor te gaan. Hij heeft de club doen openbloeien. Een ware openbaring.

 

Ook de evolutie van het maatschappelijk project vind ik enorm mooi. Ik ben fier om te zien hoe wij jongeren niet alleen de kans geven om te voetballen, maar ook om bijvoorbeeld hun huiswerk te maken. Ik hoop en ben er eigenlijk zeker van dat het project zal blijven groeien.

 

Danku!

 

Ik heb altijd veel plezier beleefd bij City Pirates en wil dan ook iedereen bedanken waarmee ik in de loop van deze 25 jaar heb gewerkt.

 

Het meeste wil ik mijn vrouw Christianne in de bloemetjes zetten. Zij heeft mij altijd gesteund en heeft nooit geklaagd dat ik als Piraat vele uren klopte! Het is er ééntje uit de duizenden en nu is het tijd dat ik er ten volle voor haar ben!

 

Once a Pirate, Always A Pirate!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*