Linkeroever

U13 wint met 3-8!

U13 CANTINCRODE-CPLO   Zwak begonnen maar sterk geëindigd

Vandaag moesten we naar de ploeg, die erin slaagde om ons eerste puntenverlies aan te smeren na een billijk gelijkspel.  De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Marstboom Felix, een fikse tachtiger.  De manier waarop hij de spelers voor de wedstrijd toesprak en de beide ploegen verzamelde aan de middellijn, met Champions league allures,  gaf ons een aangenaam gevoel. Nadat alle spelers elkaar de hand geschud hadden werd de wedstrijd op gang gefloten.  De roodgelen startten zeer vinnig aan de wedstrijd maar de eerste kans, na 2 minuten, was toch voor onze piraten maar de bal kon nog net op de lijn gekeerd worden. Maar Cantincrode greep onze piraten, die toch te slap aan deze wedstrijd waren begonnen,  meteen bij de keel en scoorden in de 5e minuut reeds de 1-0.  We werden bij momenten echt overklast door de snelle vinnige roodgelen.  Onze piraten kregen geen voet aan de grond in dit eerste kwartier.

Van de korte pauze maakte onze coach Tahir van de gelegenheid gebruik om een korte peptalk te geven.  Onze piraten startten nu toch wat steviger uit de startblokken en een schot van Ardian werd door de doelman nog miraculeus uit de winkelhaak gepareerd. Een klasse redding was dat!  Het evenwicht in de partij was nu hersteld maar het was toch oppassen geblazen voor de vinnige aanvallen van de tegenpartij.  Ardian ging in de 28e minuut solo zijn kans en zijn schot belandde op de binnenkant paal en zo terug buiten. Maar 1 minuut later volgde dan toch de beloning toen de doelman bij een schot van Ilias de bal niet kon vastklemmen en Sonny in de rebound de 2-1 scoorde.  Zo gingen we de rust in met een 2-1 achterstand.

Het 3de kwartier was 5 minuutjes ver toen een slecht ontzetten van de verdediging van Cantincrode aan Samatar de kans gaf om de gelijkmaker te scoren.  Even later begon Ardian aan een solo actie, die hijzelf afrondde met een doelpunt. En nauwelijks 2 minuten later gaf de verdediging alweer een paasgeschenk weg waarvan  Samatar dankbaar gebruik maakte en de 2-4 scoorde.  Cantincrode vocht echter terug en in een tijdspanne van 1 minuut moest Khamzat 2x redding brengen maar in de 43e minuut lukte Cantincrode toch de aansluitingstreffer met een mooi schot recht in de verste kruising, hiertegen had onze doelman geen verhaal.  Bij een volgende aanval van onze piraten werd de bal weggewerkt over de doellijn. Pierre nam de hoekschop en tot ieders verrassing krulde hij de bal rechtstreeks in doel.  Cantincrode bleef moedig verder strijden maar het was duidelijk dat zij toch door hun beste krachten heen zaten.  Dante blokte een aanval af en lanceerde met een verre trap Ilias, die alleen voor de doelman verscheen en de 3-6 scoorde. We gingen het laatste kwartier in met een comfortabele voorsprong.

In dat laatste kwartier controleerden onze piraten nu duidelijk de partij en in de 52e minuut scoorde Ilias de 3-7 met een mooi afstandsschot.  Tenslotte noteerden we nog een mooi samenspel tussen Faisal en Ardian, Ardian bediende Crispin en die legde de 3-8 cijfers vast.

Zo eindigde deze sportieve wedstrijd toch in een ruime zege van onze piraten maar het moet gezegd dat Cantincrode het slachtoffer was van de paasvakantie en enkele goede spelers moest missen.

Met nog 1 wedstrijd te gaan blijven onze spelers dit seizoen nog steeds ongeslagen!

Spelers : Khamzat – Ardian – Ilias – Crispin – Pierre – Samatar – Faisal – Dante –

Jeffrey – Sonny – Niran

Doelpunten : 5’ 1-0 / 12’ 2-0 // 28’ 2-1 Sonny / 35’ 2-2 Samatar / 37’ 2-3 Ardian / 39’ 2-4 Samatar // 42’ 3-4 / 43’ 3-5 Pierre / 44’ 3-6 Ilias // 52’ 3-7 Ilias / 57’ 3-8 Crispin

Coach : Tahir

Afgevaardigde: Luc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*